Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 30 Ιουνίου 2015

Συνήλθε σήμερα στην 30ή/2015 συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, κατά την οποία διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
2. Απόδοση λογαριασµού των απαιτούµενων δαπανών για την πληρωµή των προνοιακών επιδοµάτων Β΄ διµήνου 2015. Εγκρίθηκε.
3. Έκδοση χρηµατικών ενταλµάτων προπληρωµής προνοιακών επιδοµάτων Γ΄ διµήνου 2015. Εγκρίθηκε.

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΜΑΓΚΛΑΡΑΙΪΚΟ, ΣΤ' ΑΡΦΑΡΑ

Maglareiko 2 Medium 

4. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «∆ιαµόρφωση κοινόχρηστου χώρου (Μαγκλαραίϊκο) στα Αρφαρά». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 45.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Στο χώρο θα εξυπηρετηθούν κυρίως χρήσεις καθιστικού και αναψυχής. Το πράσινο θα ενισχυθεί με νέες φυτεύσεις δένδρων (πλατάνια) και θάμνων. Στο χώρο υπάρχει πηγάδι, επενδεδυμένο με πέτρα, από το οποίο κάθε νέα κατασκευή θα απέχει τουλάχιστον 1,20 μέτρα.
Το χώρο, σύμφωνα με τη μελέτη, διατρέχει από ανατολή προς δύση διάδρομος πλάτους 2 μέτρων περίπου, παράλληλα με τον τοίχο αντιστήριξης, σε απόσταση από αυτόν 3 – 3,5 μέτρων. Μεταξύ του διαδρόμου και του τοίχου διαμορφώνεται χώρος πρασίνου με ήδη φυτεμένα δέντρα και συμπληρώνεται με αρωματικά και άλλα τοπικά φυτά, που τοποθετούνται κοντά στα κιγκλιδώματα του τοίχου αντιστήριξης. Το χώμα καλύπτεται με χλοοτάπητα. Στο κέντρο διαμορφώνεται καθιστικό, τμήμα ημικυκλίου με ύψος 0,40 μ., που περιβάλλεται από παρτέρι καθαρού πλάτους 1 μ., το οποίο ορίζεται από κράσπεδο σκυροδέματος.
Στο δάπεδο κατασκευάζεται υπαίθριο σκάκι, συνεπίπεδο με τον περιβάλλοντα χώρο. Κατασκευάζονται, επίσης, τα αναγκαία δίκτυα.

Maglareiko 3 Medium

5. Επί του πρακτικού και γνωµοδότησης επί ενστάσεων της επιτροπής του πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για «Προµήθεια γραφικής ύλης για το έτος 2015». Έγινε δεκτή η εισήγηση της επιτροπής.

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

navarinou


6. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας επαναληπτικής φανερής πλειοδοτικής δηµοπρασίας για την εκµίσθωση χώρων αιγιαλού στα διοικητικά όρια του ∆ήµου Καλαµάτας έτους 2015. Προσήλθε και κατέθεσε προσφορά για τη θέση «Ανατολική Παραλία (30 μ. ανατολικά ξενοδοχείου Elite)» μόνο η εταιρεία Χ. Βγενής και Σία ΟΕ, στην οποία κατακυρώθηκε η πλειοδοτική δημοπρασία έναντι 750 ευρώ μέχρι τέλους της περιόδου. Ουδεμία προσφορά κατετέθη για τις υπόλοιπες θέσεις.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΟΝΩΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

sxoliko-ktirio

7. Εισήγηση για την κατάρτιση των όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Επισκευές μονώσεων σχολείων 2015» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 45.100 ευρώ με το ΦΠΑ, για παρεμβάσεις στα εξής σχολεία: 1ο Δημοτικό Καλαμάτας, 12ο Δημοτικό Καλαμάτας, 16ο Δημοτικό Καλαμάτας, Γυμνάσιο Αρφαρών, πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο (Αγία Τριάδα Καλαμάτας), Νηπιαγωγείο Λαιΐκων και Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας.
8. Διευθετήσεις σχετικά με διαγωνισμούς εν όψει της τραπεζικής αργίας (εκτός ημερησίας διατάξεως). Δεδομένου ότι για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δήμου είναι αναγκαία η προσκόμιση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής και άλλων συναφών δικαιολογητικών, που δεν είναι δυνατόν να εκδοθούν λόγω της επιβληθείσας τραπεζικής αργίας, εγκρίθηκε από την Επιτροπή η προσκόμιση από κάθε συμμετέχοντα υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία θα αποτυπώνεται η δέσμευση (επί ποινή αποκλεισμού) για παράδοση των ανωτέρω δικαιολογητικών, ευθύς αμέσως μετά τη λήξη του προβλήματος τραπεζικής λειτουργίας της χώρας.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech