Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

ΕΣΠΑ

Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση Πλατείας 23ης Μαρτίου

  • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»
  • Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης\
  • Προϋπολογισμός: 1.452.500,00€, €

 

Περιγραφή

Η πράξη «Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση Πλατείας 23ης Μαρτίου στην πόλη της Καλαμάτας», αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση λειτουργικής αναβάθμισης και ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του πολιτιστικού αποθέματος του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.

 

Οφέλη

Η παρούσα πράξης στοχεύει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, στην αύξηση των περιοχών κίνησης των ευάλωτων χρηστών, στην αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου περιφερειακά της πλατείας, στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και στην βελτίωση της άνεσης της κυκλοφορίας των πεζών.
Μέσω αυτής θα αναδειχθεί το Ιστορικό Κέντρο και τα πολιτιστικά στοιχεία του, θα συνδεθεί με το εμπορικό τμήμα της πόλης, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ένα φιλικό προς τους κατοίκους περιβάλλον.
Προτεραιότητα δίδεται στην κίνηση των πεζών με την αύξηση της επιφάνειας της πλατείας και των πεζοδρομίων της οδού 23ης Μαρτίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες της πόλης, στην περιοχή παρέμβασης για την ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech