Ανασύσταση της κεντρικής πύλης του πρώην στρατοπέδου Παπαφλέσσα

στις .

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανασύσταση της κεντρικής (βόρειας) πύλης του πρώην στρατοπέδου Παπαφλέσσα, όπως είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος, στο χώρο όπου το στρατόπεδο βρισκόταν επί δεκαετίες (σημερινό Ανατολικό Κέντρο), ως έδρα του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά».

Η πύλη θα φέρει την ονομασία του στρατοπέδου και της μονάδας, που είναι συνδεδεμένα με την ιστορία και τους αγώνες του έθνους, στους οποίους μετείχαν οι πρόγονοί μας μέσω του 9ου ΣΠ από το 1897 και στη συνέχεια. Στη βόρεια παραστάδα της πύλης θα τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα με την ιστορία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, κατά τις οδηγίες του ΓΕΣ. Ύστερα από συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε παρακείμενο της πύλης χώρο θα μεταφερθεί η προτομή του ηρωικού Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού, Βενετσάνου Κετσέα, που το οδήγησε νικηφόρο στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο 1940 - 1941 και το έφερε στην Καλαμάτα συντεταγμένο.

Τα εγκαίνια της πύλης θα γίνουν σε επίσημη τελετή, που θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση για τους αποβιώσαντες Διοικητές, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας του 9ου Συντάγματος Πεζικού και της προσφοράς του στο Έθνος.

Έμπροσθεν της πύλης θα κατασκευασθεί κυκλικός κόμβος για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων.

 

IMG_1317.JPGIMG_1319.JPG

 

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134 (Πρώην Νοσοκομείο Καλαμάτας)

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr