Βόλτα και κεράσματα για τους τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου Costa Neoromantica

στις .

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica κατέπλευσε στο λιμένα Καλαμάτας στις 7.00 το πρωί της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου, προερχόμενο από το ιταλικό λιμάνι Reggio di Calabria, με 1.314 επιβάτες δέκα εθνικοτήτων και πλήρωμα αποτελούμενο από 621 άτομα, επικεφαλής του οποίου ήταν Ιταλός πλοίαρχος. Το πλοίο φέρει ιταλική σημαία και έχει ολικό μήκος 220 μέτρα.

costa 3

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή, τα μέλη της οποίας προσέφεραν στους τουρίστες χάρτες της πόλης και τους έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες. Επίσης, στην υποδοχή μετείχαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι περισσότεροι επιβάτες του πλοίου επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, ενώ πολλοί προτίμησαν εκδρομές στην Αρχαία Μεσσήνη, το Μυστρά και την Αρεόπολη με λεωφορεία.

Με το συντονισμό του Δήμου Καλαμάτας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων προσέφεραν στους τουρίστες παραδοσιακά εδέσματα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στο χώρο του αναψυκτηρίου, ενώ όσοι επισκέπτες ήθελαν, είχαν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτα με άμαξα, από το λιμάνι προς το πάρκο με επιστροφή.

costa 1

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων επισκέφθηκαν στη συνέχεια τον πλοίαρχο του σκάφους, του ευχήθηκαν το «καλώς ορίσατε» και του προσέφεραν καλάθι με τοπικά προϊόντα. Ο κυβερνήτης ευχαρίστησε για την υποδοχή και ανταπέδωσε, επιδίδοντας αντίγραφο του σκάφους υπό κλίμακα, ως αναμνηστικό.

costa 9

Το Costa Neoromantica απέπλευσε στις 16.00 με προορισμό τη Σμύρνη.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμένα Καλαμάτας θα συνεχισθούν μέχρι τέλους του έτους. Συγκεκριμένα, αναμένονται επαναλαμβανόμενες αφίξεις του σκάφους Costa Neoromantica και μία άφιξη του Costa Classica. Τα σκάφη αυτά θα καταπλέουν στο λιμάνι της Καλαμάτας και θα παραμένουν επί πολλές ώρες, με προφανή οφέλη για την εμπορική κίνηση στην πόλη και στην περιοχή μας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, Costa Classica 14.00 – 19.00

• Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, Costa Neoromantica 07.00 – 16.00

• Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, Costa Neoromantica 07.00 – 16.00

• Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, Costa Neoromantica 07.00 – 16.00

• Τρίτη 4 Νοεμβρίου, Costa Neoromantica 07.00 – 16.00

• Σάββατο 15 Νοεμβρίου, Costa Neoromantica 07.00 – 16.00

• Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, Costa Neoromantica 07.00 – 16.00

• Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, Costa Neoromantica 07.00 – 16.00.

Επίσης, στον προγραμματισμό μίας μόνο εταιρείας περιλαμβάνονται περί τις 25 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων τους πρώτους μήνες του 2015, ενώ την Καλαμάτα περιλαμβάνουν στους προορισμούς τους και άλλες εταιρείες. Ο Δήμος γνωρίζει πως για το 2015 είναι προγραμματισμένες τουλάχιστον 50 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμένα Καλαμάτας και ο Δήμαρχος, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, είχε συνάντηση στον Πειραιά με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών του χώρου, με σκοπό την ενίσχυση των αφίξεων στην Καλαμάτα τέτοιων σκαφών.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μάλιστα, με φροντίδα του Δήμου θα ετοιμασθεί και θα αποσταλεί μέχρι τέλους Οκτωβρίου φάκελος, στον οποίο θα περιλαμβάνονται τα χαρακτηριστικά του λιμανιού, στοιχεία για την ελκυστικότητα της πόλης και, κυρίως, οι δυνατότητες εκδρομών – επισκέψεων στη γύρω περιοχή.

Ο φάκελος αυτός πρέπει να είναι έντυπος και ηλεκτρονικός και θα αποσταλεί σε φορείς της κρουαζιέρας, αλλά και σε συνέδρια ή εκθέσεις που θα έχουν αντικείμενο την κρουαζιέρα. Οι εταιρείες του κλάδου ζητούν εναλλακτικούς προορισμούς, που για να μπουν στον προγραμματισμό επισκέψεων των κρουαζιεροπλοίων χρειάζεται τριετία.

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134 (Πρώην Νοσοκομείο Καλαμάτας)

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr