Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Δέκατη χρονιά για το Video Art Festival Μηδέν

Το Festival Μηδέν ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να πλημμυρίσει με κινούμενες εικόνες και πολύχρωμες ιδέες το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, παρουσιάζοντας και φέτος ένα δυναμικό πρόγραμμα σύγχρονης βιντεοτέχνης απ’ όλο τον κόσμο, στο διάστημα μεταξύ 3 και 5 Ιουλίου 2014.

Οι εκδηλώσεις του Festival Μηδέν 2014 πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και με τη συνεργασία του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Filmhouse και του Καλλιτεχνικού Στεκιού.

Festival Miden If Only - Marlijn Franken 200dpi

Το Φεστιβάλ φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια του, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο πορείας στην ελληνική και διεθνή εικαστική σκηνή και θέτοντας νέους στόχους για το μέλλον. Στην επετειακή αυτή διοργάνωση, το κοινό της Καλαμάτας - και όχι μόνο - θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 250 έργα βιντεοτέχνης, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Festival Miden Daniela Zahlner

ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΘΩΝΟΣ

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και πάλι σε χώρους του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, αυτή τη φορά όμως οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μετακομίζουν στην πλατεία Όθωνος, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή (από το μηδέν πάντα!) σε ένα νέο χώρο. Παράλληλες εκδηλώσεις, ειδικές προβολές και αφιερώματα θα φιλοξενηθούν επίσης κατά τη διάρκεια του τριημέρου και σε άλλους χώρους του Ιστορικού Κέντρου (Καλλιτεχνικό Στέκι, dk design studio, Barfly).

Festival Miden Muhammad Taymour  Nouran Sherif Home

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Επίσης, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Rex θα λάβει χώρα μια ειδική παρουσίαση της δεκάχρονης πορείας του Φεστιβάλ, σε συνδυασμό με ομιλία του αντιπρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (και πρωτοπόρου καλλιτέχνη των Νέων Μέσων) Μάνθου Σαντοριναίου, με τίτλο: «Ήτανε μια φορά ένα Φεστιβάλ ή οι μεγάλες διοργανώσεις στην εποχή της κρίσης» (Πέμπτη 3/7).  Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα έχουν, όπως πάντα, ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ομάδα καλλιτεχνικής επιμέλειας: Γιούλα Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Σταυράκη, Μάρθα Ζούπα, Μαρία Μπουρίκα, Βασίλης Παπαευσταθίου, Ιωάννα Δημητρακοπούλου - Κουταβά και Τέρψη Κονταργύρη.

Συνεργάτες: Σταύρος Καπέτης, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Φιλάρετος Βούρκος, Ντάνυ Κάργας, Νίκος Ηλιόπουλος, Χρήστος Τσαμαρδάς.

Πληροφορίες και ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Festival Μηδέν: www.festivalmiden.gr  και στο facebook: www.facebook.com/festivalmiden

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech