Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Σχολικοί φύλακες επιστρέφουν στην εργασία τους, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 1240/2014 απόφασή του, επί αγωγής σχολικών φυλάκων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατά Δήμου, με την οποία υποχρεώνει το Δήμο να τους δεχθεί και πάλι στην εργασία τους.

Η απόφαση στην κατακλείδα της αναφέρει τα ακόλουθα:

«Δικάζει αντιμωλία των διαδίκων.

Δέχεται την αγωγή.

Αναγνωρίζει ότι η μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας των εναγόντων με την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την περικοπή του μισθού τους είναι παράνομη και καταχρηστική.

Υποχρεώνει το εναγόμενο (σ.σ. νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Δήμος ΧΧΧ») να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων, με τους ίδιους όρους και με την καταβολή των πλήρων αποδοχών τους, όπως ίσχυαν πριν τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας την 23.07.2013.

Καταδικάζει το εναγόμενο σε χρηματική ποινή ποσού εκατό (100) ευρώ, για κάθε ημέρα άρνησης αυτού να αποδέχεται τις υπηρεσίες εκάστου των εναγόντων με τους ίδιους όρους και με την καταβολή των πλήρων αποδοχών τους, όπως ίσχυαν πριν τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας την 23.07.2013.

Συμψηφίζει μεταξύ των διαδίκων τα δικαστικά τους έξοδα».

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των δηλώσεων, των παρεμβάσεων αρμοδίως και των επιστολών του προς υποστήριξη των σχολικών φυλάκων, την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 ο Δήμαρχος κατέθεσε στο Δικαστήριο ως διάδικος και υποστήριξε την παραμονή αυτών στην εργασία τους. Στην κατάθεσή του επεσήμανε πως οι σχολικοί φύλακες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, περιφρουρώντας τους χώρους των σχολείων, διασφαλίζοντας την υλικοτεχνική τους υποδομή και προστατεύοντας τους μαθητές.

Ο Π. Νίκας κατέθεσε στο Δικαστήριο πως τα σχολεία είναι αφύλακτα και ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να διασφαλίσει τη μισθοδοσία των σχολικών φυλάκων.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech