Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ελευθερώθηκε σήμερα από το «Νίσυρος» ο λιμένας Καλαμάτας

Ελεύθερος είναι από σήμερα, Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, ο λιμένας Καλαμάτας από το ακινητοποιημένο σκάφος «Νίσυρος», το οποίο βρισκόταν σε αυτόν από τις 8 Απριλίου 2009, καθώς είχε κατασχεθεί. Το σκάφος απομακρύνθηκε με μέριμνα της εταιρείας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ, που είχε καταστεί κυρία του πλοίου κατόπιν πλειστηριασμού στις 7 Φεβρουαρίου 2014.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, ευθύς αμέσως μετά τη σύστασή του το Σεπτέμβριο του 2013, με εντολή του Δημάρχου, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την εκποίηση του σκάφους αυτού με δημοπρασία. Το «Νίσυρος», με τη βοήθεια ρυμουλκού, απέπλευσε με προορισμό το λιμένα του Αλιαγά Τουρκίας, προς διάλυση.

nisuros 1

ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ «ΜΙΜΗΣ Π»

Στο λιμένα Καλαμάτας, βρίσκονταν ακινητοποιημένα επί μεγάλο χρονικό διάστημα τα πλοία “Amada”, «Νίσυρος» και «Μίμης Π». Ήδη, με τις ενέργειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας τα “Amada” και «Νίσυρος» απομακρύνθηκαν και απομένει να φύγει το ρυμουλκό «Μίμης Π». Για το τελευταίο έχουν διενεργηθεί 3 πλειστηριασμοί που απέβησαν άγονοι και το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα λάβει απόφαση για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, ώστε πλέον να μην απομείνει κανένα από τα σκάφη που δυσφημούσαν και ρύπαιναν το λιμάνι της Καλαμάτας.

mimis-rumoulko

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απομάκρυνση του «Νίσυρος» σε συνέχεια εκείνης του “Amada”, δίδοντας συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Γιάννη Μανδηλάρη και τα μέλη του ΔΣ.

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ

Επισημαίνεται ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας ζήτησε την υπαγωγή σε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, της εκτέλεσης των εξής έργων υποδομής στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας:

1. Ηλεκτροφωτισμός προσήνεμου μόλου – κυματοθραύστη λιμένα Καλαμάτας (προμήθεια και εγκατάσταση)

2. Προμήθεια πινάκων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για την παροχή ρεύματος και νερού σε πλοία στο λιμένα Καλαμάτας (προμήθεια και εγκατάσταση)

3. Επικαιροποίηση προγραμματικού σχεδίου (master plan) λιμένα Καλαμάτας και ΜΠΕ λειτουργίας αυτού.

port 1

Θα προωθηθούν, επίσης, οι διαδικασίες για την καθαίρεση των αποθηκών και άλλα ζητήματα.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, είναι να βελτιωθεί η λειτουργία του λιμένος Καλαμάτας, με έμφαση στη σαφή τουριστική προοπτική του, χωρίς να παραθεωρούνται οι λοιπές λειτουργίες του.

amanda_9.JPGamanda_13.JPGmimis-rumoulko.JPGnisuros.JPGnisuros_1.JPGnisuros_2.JPGnisuros_3.JPGport.JPGport_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech