Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Άνοιξη των Πλήκτρων» τη Μεγάλη Δευτέρα με τη Μαρία Ευστρατιάδη στο πιάνο

Στο επόμενο ρεσιτάλ του κύκλου «Άνοιξη των Πλήκτρων», τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου και ώρα 20.30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, θα ακουστεί το μνημειώδες έργο «Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με τη Μαρία Ευστρατιάδη στο πιάνο.

Η πιανίστρια θα προσφέρει, επίσης, σεμινάριο σε σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στις 12, 13 και 15 Απριλίου.

Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, από όπου πήρε το δίπλωμά της με Α' βραβείο και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στην «Hochschule für Musik, Theater und Medien» στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε με Άριστα και διάκριση επίσης.

eustratiadi

Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας, ενώ έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία. Έχει ηχογραφήσει για την ελληνική, τη γερμανική και την ουγγρική ραδιοφωνία.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η δισκογραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα των J.S. Bach, C.Ph. E. Bach, W.A. Mozart και Γ. Ιωαννίδη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της cd με έργα J. Brahms, από τη Μουσική Εταιρεία Αθηνών.

aria

Οι ηχογραφήσεις της με όλες τις σονάτες για πιάνο και δύο κοντσέρτα (KV 271και KV 453) για πιάνο και ορχήστρα του W.A.Mozart, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Εταιρείας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιωαννίδη, τιμήθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Η Μαρία Ευστρατιάδη είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Αθηνών.

Η «ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΩΝ»

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων Σπουδαστών των Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, παρουσιάζει μια σειρά από πιανιστικές εμφανίσεις σημαντικών Ελλήνων σολίστ με γενικό τίτλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», με ελεύθερη είσοδο, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Εκεί, φιλοξενείται ένα από τα δύο πιάνα συναυλιών Steinway & Sons, που πρόσφατα επισκεύασε ριζικά η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις», με ειδικό κονδύλι του Δήμου Καλαμάτας, 28 χρόνια μετά την απόκτησή τους.

anoiksi

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες εμφανίζονται στην Καλαμάτα χωρίς αμοιβή, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική πολιτιστική κινητικότητα και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη θέση που έχει η πόλη μας στον μουσικό χάρτη της χώρας. Θερμά τους ευχαριστούμε...

Η αρχή του κύκλου «Άνοιξη των Πλήκτρων» έγινε με εξαιρετική επιτυχία την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου με τον 22χρονο Κωνσταντίνο Δεστούνη, ο οποίος εντυπωσίασε με την άψογη τεχνική του και την μουσικότητα στην ερμηνεία του, σε πολύ απαιτητικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου.

Το δεύτερο ρεσιτάλ της σειράς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Μαρτίου με την 24χρονη Αλεξία Μουζά, η οποία καθήλωσε και κέρδισε το ακροατήριο όχι μόνο με το καλλιτεχνικό της ταμπεραμέντο και την απαράμιλλη πιανιστική της τέχνη, αλλά και με την ιδιαίτερη προσέγγιση στα έργα του προγράμματος, προσωπική και στυλιστικά άψογη συγχρόνως.

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου, δόθηκε συναυλία για 2 και 4 χέρια σε ένα πιάνο με τον Βασίλη Ρακιτζή (από τους πιο διακεκριμένους απόφοιτους του Ωδείου Αθηνών) και τη Μαρία Ευστρατιάδη (καθηγήτριά του στο Ωδείο Αθηνών και γνωστή σολίστ) σε έργα Μπραμς και Σούμπερτ, φέρνοντας βιεννέζικο αέρα στην πόλη μας.

Ανοιξιάτικη συνέχεια έδωσε το ρεσιτάλ του Θόδωρου Κοτεπάνου, ενός από τους πιο ολοκληρωμένους Έλληνες σολίστ, την Τετάρτη 19 Μαρτίου. Στο πρόγραμμα περιελήφθη, μεταξύ άλλων, η γνωστή Σονάτα «Υπό το σεληνόφως» του Μπετόβεν και η τόσο ξεχωριστή Φαντασία του Σούμαν.

Η γιορτή του πιάνου για το 2014 θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Μαΐου, με ρεσιτάλ του Τάσου Πάππας, σολίστ ο οποίος είχε εντυπωσιάσει το κοινό της Καλαμάτας με την εμφάνισή του στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου σε ρεσιτάλ πιάνου το 2013.

anoiksi.jpgaria.jpgbach.jpgeustratiadi.jpgnotes.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech