Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Ξεκινά η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας στις 4 Ιουλίου 2016

Σε 100 ανέρχονται οι αιτήσεις για τη συμμετοχή παιδιών σε παραθερισμό στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, που λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας και είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η πρώτη περίοδος, στην οποία θα μετάσχουν παιδιά 6 έως 12 ετών, ξεκινά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 του μήνα.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2η ΠΕΡΙΟΔΟ

Για τη 2η περίοδο, από 18 έως 27 Ιουλίου, στην οποία επίσης θα φιλοξενηθούν παιδιά της ίδιας ηλικίας, υπάρχει η δυνατότητα συμπληρωματικών αιτήσεων. Τις αιτήσεις συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, στο Διοικητήριο (ισόγειο, γραφ. 358 & 370).
Σημειώνεται πως τα στελέχη της κατασκήνωσης έχουν ήδη εξευρεθεί και την Παρασκευή 1η Ιουλίου θα μεταβούν στην κατασκήνωση, για να προετοιμάσουν την έναρξη λειτουργίας της στις 4 του μήνα.
Ο Δήμος Καλαμάτας ολοκληρώνει τις εργασίες συντήρησης, ώστε οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης να είναι πανέτοιμες για να υποδεχθούν τους κατασκηνωτές.
Η φετινή προβλέπεται να είναι μια πολύ όμορφη κατασκηνωτική χρονιά, καθώς τη λειτουργία της κατασκήνωσης στη θέση Σουμπρόλακα Ταϋγέτου, σε μαγευτικό ελατόφυτο περιβάλλον, θα πλαισιώσουν πολλές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.
Επισημαίνεται ότι θα υπάρξουν άλλες δύο περίοδοι, πέραν των προαναφερθεισών:
• Στην 3η περίοδο, από 30 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, θα φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι και
• Στην 4η περίοδο, από 11 Αυγούστου έως 20 Αυγούστου, θα φιλοξενηθούν ΑμεΑ (ενήλικες).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 30 ΕΥΡΩ

Οι κατασκηνωτές (μόνο παιδιά & ηλικιωμένοι) θα καταβάλουν ποσό συμμετοχής 30 ευρώ, στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας ή στον με αριθμό 220/54035021 (GR 3101102200000022054035021) τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας στην Εθνική Τράπεζα, αναφέροντας οπωσδήποτε το όνομα του κατασκηνωτή. Εξαιρούνται της πληρωμής συμμετοχής τα παιδιά των τριτέκνων, των πολυτέκνων οικογενειών, καθώς και των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι. Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται σε περίπτωση μη επιλογής του κατασκηνωτή στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα (ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής για παιδιά έχουν ως εξής:
• Αίτηση, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.
• Υπεύθυνη δήλωση (μπορείτε εδώ να τη δείτε) του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λπ.), καθώς και κάθε πιστοποιητικό που αποδεικνύει τα παραπάνω (φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση ή κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. κ.λπ.)
• Δελτίο κατασκηνωτή (παρατίθεται εδώ), το οποίο συμπληρώνεται με την επίδειξη του βιβλιαρίου εμβολίων ή βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα, στην οποία υποχρεωτικά αναγράφεται η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κλπ).
• Απόδειξη καταβολής ποσού συμμετοχής 30 ευρώ.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech