Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Συνάντηση με τους Προέδρους Ασπροχώματος και Λαιΐκων για ζητήματα του περιμετρικού Καλαμάτας

Το βράδυ της Δευτέρας 18 Απριλίου 2016, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους Προέδρους των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων Ασπροχώματος και Λαιΐκων, Βασίλειο Πολίτη και Αθανάσιο Τσαούση, οι οποίοι του έθεσαν προβλήματα τα οποία δημιουργεί ο περιμετρικός Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως ο Δήμος Καλαμάτας αγωνίζεται συνεχώς από το 2009 για να αντιμετωπίσει όποια ζητήματα δημιουργούνται από την κατασκευή ενός πολύ μεγάλου έργου, οι ωφέλειες του οποίου είναι ανυπολόγιστες για την Καλαμάτα, την περιοχή της και τη Μεσσηνία ολόκληρη. Μάλιστα, κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων του Δήμου, έγιναν δεκτές από το Υπουργείο Υποδομών 10 σημαντικές τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του περιμετρικού Καλαμάτας, με κυριότερες την παράδοση σε χρήση με πλήρη λειτουργικότητα του κόμβου όπισθεν του εργοστασίου Καρέλια, διασυνδεδεμένου με την οδό Αθηνών και του κόμβου Λαιΐκων, με όλες τις αναγκαίες συνδέσεις με την τοπική κυκλοφορία. Υπογράμμισε δε το γεγονός ότι ο κόμβος Λαιΐκων, που δεν προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό, είναι το σημαντικότερο έργο για την ανάπτυξη της περιοχής των Λαιΐκων.
Η προσπάθεια του Δήμου θα συνεχιστεί προς την κατεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στον περιμετρικό Καλαμάτας, αλλά θα υπάρξει και παρέμβαση του Δήμου στο επίπεδο κατασκευής ορισμένων επιβοηθητικών έργων.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι τα όποια πραγματικά προβλήματα δεν μπορούν να ακυρώσουν το μεγαλύτερο έργο για την Καλαμάτα και την περιοχή της, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.
Σημειώνεται ότι με εντολή του Δημάρχου ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης πραγματοποίησε αυτοψίες, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Ασπροχώματος και Λαιΐκων, ώστε να προταθούν λύσεις για τα προαναφερθέντα προβλήματα σε σχέση με τον περιμετρικό.

 

dhmarxos-me-proedrous-asproxMedium.JPG
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech