Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στο Δημοτικό Παντοπωλείο το ελαιόλαδο από εκμισθούμενα κτήματα

Συμφωνητικά εκμισθώσεως ελαιοπεριβόλων, ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος. Τα συμφωνητικά συνυπέγραψαν οι αναδειχθέντες ανάδοχοι σε σχετικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι υποχρεούνται να αποδίδουν ως μίσθωμα ποσοστό επί του παραγομένου ελαιολάδου, το οποίο θα διατίθεται στο Δημοτικό Παντοπωλείο.

Πρόκειται για ελαιοπερίβολα στις εξής περιοχές:

1. Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, πλησίον 22ου Δημοτικού Σχολείου, εκτάσεως 2.540 τετρ. μέτρων με 65 παραγωγικά δέντρα και 3 μικρής ηλικίας. Το ελαιοπερίβολο μίσθωσε ο Γεώργιος Αγγελής, κατόπιν διαγωνισμού, για 6 χρόνια

2. Καλμπάτσι Άριος, εκτάσεως 7.570,11 τετρ. μέτρων με 70 παραγωγικά δέντρα. Το ελαιοπερίβολο μίσθωσε ο Βασίλειος Παπαβασιλόπουλος, κατόπιν διαγωνισμού, για 6 χρόνια

3. Άγιος Νικόλαος Αρφαρών, εκτάσεως 3.800 τετρ. μέτρων με 17 παραγωγικά δέντρα. Το ελαιοπερίβολο μίσθωσε η Κασσιανή Λαγανά, κατόπιν διαγωνισμού, για 6 χρόνια.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι με τις εκμισθώσεις αυτές επιτυγχάνονται τρεις στόχοι: διαφυλάσσεται και διατηρείται σε καλή κατάσταση η δημοτική περιουσία, οι καλλιεργητές έχουν ένα μικρό έσοδο, ενώ ενισχύεται με είδος αναγκαίο, δηλαδή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το Δημοτικό Παντοπωλείο, για την ανακούφιση εκατοντάδων οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Dimotiko_Pantopoleio.jpgelaiwnas.jpgupografi-elaioperivola.JPGupografi-elaioperivola_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech