Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Βελτίωση δρόµου Άνω – Κάτω Άµφειας, προϋπολογισμού 51.506 ευρώ

Στη σημερινή (3/12/2013) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, εγκρίθηκαν η κατάρτιση όρων και η σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού του έργου «Βελτίωση δρόµου Άνω – Κάτω Άµφεια».

Η μελέτη αφορά στην παραλλαγή τμήματος της οδού που οδηγεί από την επαρχιακή οδό Θουρίας – Πολιανής προς την Κάτω Άμφεια. Γίνεται δε για να παρακαμφθούν δύο στροφές, οι οποίες λόγω των γεωμετρικών χαρακτηριστικών τους (οξείες γωνίες κορυφής – μικρές ακτίνες) δημιουργούν δυσχέρειες στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η παραλλαγή συνίσταται στη νέα χάραξη στο τμήμα αυτό της οδού και το πλάτος του οδοστρώματος ορίσθηκε σε 6 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό των καμπυλών προβλέπεται διαπλάτυνση 1,90 μέτρων. Παραπλεύρως του οδοστρώματος προβλέπεται η κατασκευή ρειθροκρασπέδου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του έργου θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα αυτό του δρόμου. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς Κάτω Άμφεια θα γίνεται μέσω της υπάρχουσας κοινοτικής οδού που τη συνδέει με την Άνω Άμφεια.

Ο προϋπολογισμός της βελτίωσης του δρόµου Άνω – Κάτω Άµφειας ανέρχεται σε 51.506 ευρώ με το ΦΠΑ, με πηγή χρηματοδότησης το Υπουργείο Εσωτερικών (Έκτακτες Ανάγκες) και η δημοπρασία προβλέπεται να γίνει στις 17 ή στις 24 Δεκεμβρίου.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech