Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Δημιοβίτισσα στα Γιαννιτσάνικα

Εκατοντάδες χριστιανοί υποδέχθηκαν χθες βράδυ την ιερή εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, η οποία μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα με οδοιπορία από την Ιερά Μονή που βρίσκεται στο όρος Καλάθι.

Μετά την υποδοχή της εικόνας στους ελαιώνες, στην αρχή της οδού προς Ελαιοχώρι, από το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, δημιουργήθηκε πομπή με επικεφαλής το Σταυρό και τα Εξαπτέρυγα, ακολουθούσα τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας η οποία παιάνιζε, τον Ιερό Κλήρο, τους αιρετούς άρχοντες, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλαμάτας, καθώς και το λαό, μέχρι τον Ιερό Ναό των Γιαννιτσανίκων.

Εκεί ο Σεβ. Μητροπολίτης απηύθυνε προς τους συγκεντρωθέντες λίγα λόγια μεστά περιεχομένου, παρακινώντας κάθε χριστιανό να προσωποποιεί στους συνανθρώπους του με τη συμπεριφορά του την παρουσία και τις αρετές της Θεομήτορος, ευχήθηκε όλοι να έχουν την ευλογία Της και προέτρεψε όλους να έχουν ομόνοια τις δύσκολες ώρες αυτής της κρίσιμης εποχής.

Ευχαρίστησε, δε, για την παρουσία τους όλους τους αιρετούς άρχοντες και ιδιαιτέρως τη Δημοτική Φιλαρμονική, που πάντοτε λαμπρύνει με τη μουσική της τις ιερές τελετές.

Η ιερή εικόνα θα παραμείνει στο Ναό των Γιαννιτσανίκων για προσκύνηση, κατά παλαιά παράδοση, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε θα αναχωρήσει μετά τη Θεία Λειτουργία.

eikona-dimiovas.JPGeikona-dimiovas_1.JPGeikona-dimiovas_2.JPGeikona-dimiovas_3.JPGeikona-dimiovas_4.JPGeikona-dimiovas_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech