Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος Νάντια Γιαννακοπούλου στο Δημαρχείο

«Η μέχρι στιγμής συνεργασία μας είναι υποδειγματική. Είμαι στο πλευρό σας και θα είμαι πάντα στο πλευρό σας», τόνισε σε δηλώσεις της η Νάντια Γιαννακοπούλου, Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (έχει διατελέσει βουλευτής Μεσσηνίας), στο πλαίσιο επίσκεψής της σήμερα στο Δημαρχείο. Η κυρία Γιαννακοπούλου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Παναγιώτη Ε. Νίκα, παρουσία του Αντιδημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας, που έχουν αποδώσει πολλαπλώς καρπούς, για τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση και η συναφής αρωγή από το ΥΠΕΚΑ.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τη Νάντια Γιαννακοπούλου για τις προσπάθειες που καταβάλλει σχετικά με την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στους παραπάνω τομείς. Στην κυρία Γιαννακοπούλου εξετέθησαν το έργο του Δήμου, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για διαχείριση των απορριμμάτων με κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος και ανακύκλωση, αλλά και η πρωτοπορία του Δήμου Καλαμάτας στην ανακύκλωση, με όλα τα «ρεύματα» αυτής της ωφέλιμης διαδικασίας (μπλε κάδοι, κόκκινοι για ρούχα και παπούτσια, κώδωνες για γυαλί, ξύλινοι κάδοι συνοικιακής κομποστοποίησης, οικιακή κομποστοποίηση, συγκέντρωση αποβλήτων εκτυπωτών, ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών), για την οποία βραβεύθηκε πέρυσι από το ΥΠΕΚΑ.

Επίσης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει το κράτος να υποστηρίξει το Δήμο Καλαμάτας, έναν Δήμο ο οποίος καταβάλλει τόσο μεγάλες προσπάθειες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

«Θέλουμε την παραπέρα συνδρομή του Υπουργείου σε θέματα μηχανολογικού εξοπλισμού», επεσήμανε ο Δήμαρχος, τονίζοντας πως «θα ακολουθήσουμε τους κανόνες και τα προβλεπόμενα από το νόμο». Υπογράμμισε, τέλος, το γεγονός πως «διαχρονικά, το περιβάλλον είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα».

Η κυρία Γιαννακοπούλου συνεχάρη το Δήμο μας, τονίζοντας πως «ο Δήμος Καλαμάτας είναι πάρα πολύ μπροστά όσον αφορά στην ανακύκλωση. Σας βραβεύσαμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί και εμείς ως Υπουργείο να σας βοηθήσουμε». Υποσχέθηκε, δε, να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια «για χρηματοδότηση από τα συγχρηματοδοτούμενα του Υπουργείου», όσον αφορά σε αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας για εξοπλισμό σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

giannakopoulou.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech