Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε Πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη

Η νέα χρονιά ξεκινά πολύ δυναμικά για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, μια και θα την καλωσορίσει ...από τη Βιέννη!

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνεργάσθηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων "Danubia Symphonic Winds", που εδρεύει στην Αυστρία. Τότε, το Ωδείο φιλοξένησε την Ορχήστρα στην Καλαμάτα και συνεργάσθηκε μαζί της σε τρεις συναυλίες, στη Μάνη, στη Μεσσήνη και στην Καλαμάτα.
Τώρα, ως ανταπόδοση της φιλοξενίας, 50 μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, μέλη του Νεανικού Μελιφώνου, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο», καθώς και τρία παιδιά από την Μπάντα της Μεσσήνης θα βρεθούν στη Βιέννη, για μιαν εορταστική Πρωτοχρονιάτικη συναυλία, μεταξύ άλλων.
Η συναυλία θα δοθεί στο θέατρο Babenbergerhalle, της πόλης Klosterneuburg που είναι προάστιο της Βιέννης προς βορράν, στις 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 16:00. Το Δημοτικό Ωδείο θα συνεργασθεί και πάλι με την "Danubia Symphonic Winds" σε ένα εορταστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει κυρίως έργα Ελλήνων και Αυστριακών συνθετών. Η συναυλία διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο του Klosterneuburg (Musikschule Klosterneuburg) και τελεί υπό την αιγίδα της τοπικής Κυβέρνησης της Κάτω Αυστρίας.
Μεταξύ άλλων, θα παρουσιασθεί το έργο "Blue Ribbon" του Thomas Doss για ορχήστρα πνευστών οργάνων και παιδική χορωδία, καθώς και 3 τραγούδια για ορχήστρα πνευστών οργάνων και χορωδία του Στάθη Γυφτάκη, που συντέθηκαν με αφορμή αυτήν τη συνεργασία. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Andreas Simbeni.
Πέρα, όμως, από την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία, στις 11 Ιανουαρίου οι χορωδίες του Ωδείου θα δώσουν και δεύτερη συναυλία στην πόλη Sieghartskirchen, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της πόλης (Musikschule Sieghartskirchen), ενώ την ίδια μέρα, το πρωί, θα τους υποδεχθεί η Κυβερνήτης της Κάτω Αυστρίας, στην οποία το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας θα τραγουδήσει παραδοσιακά Ελληνικά Κάλαντα.
Τη χορωδία θα διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης, ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται ο Λουκάς Γεώργας.

Το ταξίδι, αλλά και η συνεργασία με την "Danubia", αποτελούν σημαντική εμπειρία για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ενώ συνιστούν και πρώτης τάξεως προβολή του πολιτιστικού έργου που επιτελείται στην Καλαμάτα.
Η εξωστρέφεια του Δημοτικού Ωδείου είναι, πλέον, συνεχής και στοχεύει στην προώθηση και ενδυνάμωση του έργου του, καθώς και στην εδραίωση της Καλαμάτας ως σύγχρονου διεθνούς πολιτιστικού προορισμού.

synavlia-melifvno-viennh.png

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech