Κοινωνικό Φαρμακείο

Τροποποιήθηκε στις .

Σανταρόζα και Παπανικολή, ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24 100
Τηλ: 27210 93309
Πρόγραμμα λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 έως 17:00
 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται στην Παραλία, δίπλα στο Δημοτικό Ιατρείο και λειτουργεί με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Δήμου.

Σκοπός του είναι η κάλυψη απόρων, ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων συμπολιτών. Τα φάρμακα συγκεντρώνονται σε Φαρμακεία, στο Δημοτικό Παντοπωλείο, στο Δημοτικό Ιατρείο και στο Κοινωνικό Ιατρείο, παραδίδονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο που κάνει και τη διαχείριση και στη συνέχεια προσφέρονται δωρεάν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Η πιστοποίηση, της ανάγκης για χορήγηση δωρεάν φαρμάκων σε συμπολίτες, γίνεται από την Πρόνοια, την ομάδα του Δημοτικού Παντοπωλείου, τους κοινωνικούς λειτουργούς του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, το Σύλλογο Φαρμακοποιών, τον Ιατρικό Σύλλογο και από τους γιατρούς του Κοινωνικού και του Δημοτικού Ιατρείου. 

Πώς μπορεί κάποιος να προμηθευτεί φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο;

Χρειάζεται καταρχάς μία ιατρική συνταγή οποιασδήποτε μορφής, η οποία κατά προτίμηση να αναφέρει μια θεραπευτική κατηγορία και όχι συγκεκριμένο σκεύασμα, ώστε να είναι δυνατό σε συνεννόηση με το γιατρό να δοθεί κάτι παραπλήσιο το οποίο θα είναι διαθέσιμο. Καλό είναι αυτή η συνταγή να περιλαμβάνει τηλέφωνα επικοινωνίας με το γιατρό και τον ασθενή. Αφού πιστοποιηθεί από οποιοδήποτε φαρμακείο της πόλης μας η οικονομική αδυναμία προμήθειας των φαρμάκων, η συνταγή αυτή μπορεί να προσκομιστεί είτε απευθείας στο Κοινωνικό Φαρμακείο τις ώρες λειτουργίας, είτε να μεταφερθεί μέσω οποιουδήποτε φαρμακείου, ώστε να φτάσει στα χέρια των εθελοντών φαρμακοποιών, οι οποίοι λειτουργούν το φαρμακείο προκειμένου να επικοινωνήσουν με τον ασθενή για τα περαιτέρω. 

koinoniko-farmakeio-1.jpgkoinoniko-farmakeio-2.jpg
Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134 (Πρώην Νοσοκομείο Καλαμάτας)

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr