Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Δήμαρχος

Τροποποιήθηκε στις .


dhmarxosΟ Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε στο Κέντρο Αβίας (Μάνη). Σπούδασε στη Φιλοσοφική και στη Νομική Σχολή (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάσθηκε ως καθηγητής για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα, υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος από την αρχή της σταδιοδρομίας του και τιμήθηκε σε δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις με την ψήφο των συναδέλφων του. Στην πόλη της Καλαμάτας διαμένει πάνω από 40 χρόνια και είναι δημότης της από το 1978.

Εξελέγη τρεις φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Νομάρχη Παναγιώτη Φωτέα και του μετέπειτα Νομάρχη Δημήτρη Δράκου. Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε στέλεχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, συγκεκριμένα για 7 χρόνια αναπληρωτής Νομάρχη και Πρόεδρος Νομαρχιακών Επιτροπών (Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Υποδομών) και για 5 χρόνια Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.

Από τον Ιανουάριο του 2007 και επί τρεις συνεχόμενες θητείες είναι Δήμαρχος Καλαμάτας.

Μετά τη δημιουργία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, εξελέγη πρώτος Πρόεδρός της (2011 -2014).

Είναι έγγαμος με την Αναστασία Μηλίτση, διδάκτορα φιλόλογο, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο νομό Μεσσηνίας, και έχει τρία παιδιά, τον Βαγγέλη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών PhD ΕΜΠ, τον Ηλία, Πανεπιστημιακό Ιατρό, απόφοιτο ΑΠΘ και διδάκτορα Πανεπιστημίου Μονάχου (TUM) και το Νικόλαο, Πολιτικό Μηχανικό ΑΠΘ και MSc στα εφαρμοσμένα οικονομικά και χρηματοοικονομικά ΑΣΟΕΕ.

 

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr