Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πάσχα 2018 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με κάθε επισημότητα τελέσθηκαν, τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 και το Μεγάλο Σάββατο 7 του μήνα, η Ακολουθία του Επιταφίου και η Περιφορά του, καθώς και η Ακολουθία της Αναστάσεως. Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, τις εκκλησιαστικές τελετές λάμπρυνε με την παρουσία του ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, στο πλαίσιο ιδιωτικής του επίσκεψης.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

DSCN0296 Medium

Μετά τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής, εξήλθε από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής ο Επιτάφιος, τον οποίο συνόδευσαν κατά την περιφορά του, σε μακρά διαδρομή στο κέντρο της Καλαμάτας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με το Δήμαρχο Παναγιώτη Ε. Νίκα, αιρετούς της Βουλής και της Αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος κόσμου.

DSCN0271 Medium

Την τελετή κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, παιανίζοντας το Πένθιμο Εμβατήριο από τη σονάτα του Chopin και το Πένθιμο Εμβατήριο από την 3η (Ηρωική) Συμφωνία του Beethoven, ενώ άγημα από την 120 ΠΕΑ τιμητικά περιστοίχιζε τον Επιτάφιο με τα όπλα υπό μάλης.

ΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

DSCN0024 Medium

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 7 Απριλίου 2018, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, για έναν καφέ με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα και άλλους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης.
Κατά την άφιξη, την παραμονή και την αναχώρησή του, δεκάδες Καλαματιανοί και επισκέπτες χαιρέτισαν θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη χαρά τους για την παρουσία του στη γενέτειρά του γι' άλλη μια φορά.
Ο κ. Παυλόπουλος είχε διάλογο με τους πολίτες, φωτογραφήθηκε μαζί τους, δέχθηκε και έδωσε ευχές.

Στη συνέχεια, μαζί με το Δήμαρχο, μετέβη στην παραλία για μια βόλτα, όπου αντάλλαξε ευχές με δεκάδες πολίτες.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ

DSCN0022 Medium

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Καλαμάτα πανηγύρισε τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού σε όλους τους Ναούς της και στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, Βουλευτών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης και χιλιάδων χριστιανών.

DSCN0010 Medium

Μετά το «Δεύτε λάβετε φως...» εντός του Ναού και αφότου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στον αύλειο χώρο της Υπαπαντής, ανέγνωσε το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο και έψαλε τον Αναστάσιμο Παιάνα «Χριστός Ανέστη», ο κ. Παυλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
«Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιορτάζουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου, στέλνοντας, με το ανέσπερο φως της Ανάστασης και τους συμβολισμούς του Πάσχα, μήνυμα σ' όλον τον Κόσμο. Γιατί οφείλουμε να μην λησμονάμε ότι ο Θεάνθρωπος σταυρώθηκε και αναστήθηκε για τον Άνθρωπο, για τον κάθε Άνθρωπο.
Κατά τούτο, η κορυφαία αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει, πρωτίστως, τις πανανθρώπινες αξίες της Αγάπης, της Αλληλεγγύης και της Ειρηνικής Συνύπαρξης, δοθέντος ότι η Σταύρωση και η Ανάσταση του Κυρίου είναι η απαράμιλλη εφαρμογή στην πράξη της αρχής «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν». Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, όταν ο Άνθρωπος δοκιμάζεται δεινώς, από ποικίλες απειλές, σ' ολόκληρο τον Πλανήτη.
Και για εμάς, τους Έλληνες, σ' όλον τον Κόσμο, η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι πάντα το λίκνο του Ανεσπέρου Φωτός, το οποίο πρέπει να οδηγεί τα βήματά μας, υπό όρους Αγάπης και αρραγούς Ενότητας, στον δρόμο της δημιουργίας που αναλογεί ιστορικώς στον Λαό μας και στο Έθνος μας.
Χριστός Ανέστη!
Χρόνια Πολλά!».
Κατά την τελετή της Αναστάσεως τιμές απέδωσε άγημα του 9ου Συντάγματος Πεζικού, ενώ την κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech