Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

2ος Γύρος Ταϋγέτου ΜΤΒ από τον «Ευκλή»

Ο Σ.Π.Ο.Κ. «Ο Ευκλής» Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα Νέδουσας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέδουσας, διοργανώνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 11.00, ποδηλατικό αγώνα open, το 2ο Γύρο Ταϋγέτου ΜΤΒ στο χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας, στις κατηγορίες FUN 23,8 χλμ., RACE 50,4 χλμ. και KID 1.500 μέτρα.

Η αγωνιστική κατηγορία RACE θα έχει ηλικιακές υποκατηγορίες ως εξής: κατηγορία άνδρες με ηλικίες 19-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών και 50 ετών και άνω. Θα υπάρχει κοινή εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες.

Η αγωνιστική κατηγορία FUN θα έχει ηλιακές κατηγορίες: 15-19 ετών, 20 ετών και άνω και κατηγορία γυναικών. Αν επιθυμεί κάποιος να τρέξει την μεγάλη διαδρομή (RACE) θα τρέχει στην αντίστοιχη ηλικιακά κατηγορία.

Θα υπάρξει για τους μικρούς μας αυριανούς αθλητές ειδική ηλικιακή κατηγορία από 8 έως 14 ετών σε διαδρομή εντός του χωριού (απολύτως ασφαλής κυκλική 1500 m). Οι ανήλικοι αθλητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να προσκομίσουν στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα και οι υπόλοιποι αθλητές θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την παραλαβή των αριθμών από τη Γραμματεία.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα δοθεί στην πλατεία του χωριού Νέδουσα, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 707 μέτρων στον Ταΰγετο. Στο 20ό χλμ. του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης ακολουθεί κανείς την πινακίδα ΝΕΔΟΥΣΑ (στροφή αριστερά) και σε 4 χλμ. συναντά το καταπράσινο χωριό με τα άφθονα νερά, γενέτειρα του Νικηταρά, του αγωνιστή του 1821.

Η Γραμματεία θα βρίσκεται από τις 8.00 το πρωί στην πλατεία του χωριού, όπου θα δίνονται οι αριθμοί των αθλητών.

Η διαδρομή είναι κυκλική, σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια, θα περάσει από το Νεοχώρι Φαλαισίας στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας και θα είναι σηματοδοτημένη 48 ώρες πριν τον αγώνα.

  • Κανονισμοί: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ
  • Βραβεύσεις: Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι αθλητές απ’ όλες τις κατηγορίες. Ο 1ος νικητής θα πάρει κύπελλο και μετάλλιο και οι υπόλοιποι 5 νικητές μετάλλιο.
  • Τροφοδοσία: θα υπάρχει σε καθορισμένα σημεία για όλους, καθώς επίσης και «σκούπα» για τυχόν εγκατάλειψη και βλάβες.

Δηλώσεις συμμετοχής: στην κα Μαρία Δασκαρόλη στο 27210 93076, στο φαξ 27210 90627 και στο e-mail του Σ.Π.Ο.Κ. «Ο Ευκλής» Καλαμάτας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 €, με κατάθεση στον Αρ. Λογ. Εθνικής Τράπεζας 788/890954-73. Η κατηγορία 8-14 ετών δε θα πληρώσει συμμετοχή. Το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε να διατεθεί μέρος των εσόδων στα Παιδικά Χωριά SOS.

Θα μετάσχουν: η Πυροσβεστική, το Δασαρχείο, το ΕΚΑΒ με ιατρό, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, η Λέσχη ΜΧ Μοτοσυκλετιστών και το τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέδουσας, θα προσφέρει μπουφέ με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα στην πλατεία του χωριού και το χορευτικό του συλλόγου, με παραδοσιακές ενδυμασίες, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς.

Οι διοργανωτές δε φέρουν καμιά ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή φθορά-απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι διαγωνιζόμενοι χρειάζονται υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση από το γονέα/κηδεμόνα τους.

Επίσης ο διοργανωτής δε θα επιτρέψει σε κανέναν αγωνιζόμενο να συμμετάσχει στον αγώνα χωρίς κράνος.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από το blog: http://gurostaugetou.blogspot.gr/ και να παρακολουθήσετε το Promo – video στον εξής σύνδεσμο:

http://www.youtube.com/watch?v=22njXbzEWbQ&feature=youtu.be

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech