Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Από τους Αγίους Αποστόλους η φλόγα με 4x4 και μοτοσυκλέτες

Από την πλατεία 23ης Μαρτίου, μπροστά στο ναΰδριο των Αγίων Αποστόλων, όπου ο Ιερός Κλήρος ευλόγησε τους επαναστατημένους Έλληνες στις 23 Μαρτίου 1821, η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών παραδόθηκε σήμερα το πρωί στις 9.00 σε μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών με ισχυρά οχήματα 4x4, σε μοτοσυκλετιστές μέλη των EasyRiders, όπως και σε μοτοσυκλετιστές με Vespa. Αποστολή τους, με 3 οχήματα 4x4, 8 μοτοσυκλέτες εκ των οποίων μία με καλάθι και 4 Vespa, ήταν να μεταφέρουν τη φλόγα και το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στα χωριά του Ταϋγέτου.

Στη συνέχεια, η φλόγα θα μεταφερθεί διά ξηράς, αέρος και θαλάσσης σε διάφορα σημεία της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας, προκειμένου να καταλήξει το βράδυ στις 19.00, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 16.30 προγραμματίζεται η εν πλω μεταφορά της φλόγας από το Λιμενικό Σώμα, συνοδεία σκαφών του ΝΑΣ Αίολος Καλαμάτας, από την ακτή μπροστά στο κληροδότημα Παναγιώταρου στη Μικρή Μαντίνεια έως το φάρο του λιμανιού Καλαμάτας. Στις 16.45 δύτες στο φάρο θα συμβάλουν στην υποβρύχια μεταφορά της φλόγας έως την προκυμαία του λιμανιού.

Στις 18.00, εθελοντές αθλητές του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου θα μεταφέρουν τη φλόγα από το λιμάνι στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Κατόπιν, θα γίνει στάση 10 λεπτών στο εκκλησάκι των Αγ. Αποστόλων και, στις 18.30, εθελοντές αθλητές του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας θα μεταφέρουν τη φλόγα από την πλ. 23ης Μαρτίου μέχρι την Εθνική Τράπεζα (Αριστομένους & Νικηταρά). Κατόπιν θα την παραλάβει εθελοντής εκπρόσωπος των δρομέων από τα Ιωάννινα, που θα την παραδώσει στους αθλητές Γιώργο Λαζαρίδη (Παραολυμπιακοί – Τένις με Αμαξίδιο – ΑμεΑ) και Νίκη Αθανασοπούλου (μέλος Προολυμπιακής Εθνικής Ομάδας Tae–Kwon–D, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2010 Μπανγκόκ Tae–Kwon–Do).

Στις 19.00 θα γίνει η υποδοχή της φλόγας της 11ης Λαμπαδηδρομίας των εθελοντών αιμοδοτών στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 20.30, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» θα ξεκινήσει η 26η Αμφικτυονία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Οι εργασίες της Αμφικτυονίας θα διεξαχθούν σε ξενοδοχείο στη Μικρή Μαντίνεια και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

lampadidromia.JPGlampadidromia_1.JPGlampadidromia_3.JPGlampadidromia_7.JPGlampadidromia_8.JPGlampadidromia_10.JPGlampadidromia_11.JPGlampadidromia_15.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech