Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πεζοπορία με τον ΕΟΣ στο Πήδημα

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα βρεθεί στην Τοπική Κοινότητα Πηδήματος του Δήμου Καλαμάτας για να εξερευνήσει το κάστρο της περιοχής, που βρίσκεται σε απόκρημνο σημείο. Λίγοι γνωρίζουν ότι δίπλα στον οικισμό του Πηδήματος βρίσκεται ένα κάστρο και μάλιστα σε θέση οχυρή και απόκρημνη, σε θέση με υπέροχη θέα στο μεσσηνιακό κάμπο, ακριβώς ανάντη των πηγών που υδρεύουν την πόλη της Καλαμάτας.

Την ερχόμενη Κυριακή, λοιπόν, τα μέλη και οι φίλοι του ΕΟΣ Θα αναχωρήσουν στις 9:00 το πρωί, από τα γραφεία του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περπάτημα στην περιοχή του Πηδήματος, σε μια τρίωρη εξερεύνηση των πηγών, του κάστρου, και του απόκρημνου φαραγγιού που κρύβεται πίσω του. Η πεζοπορία θα γίνει με τη συνεργασία κατοίκων της περιοχής οι οποίοι επιφυλάσσουν στους επισκέπτες μια μικρή έκπληξη στο τέλος. Ο βαθμός δυσκολίας είναι στο επίπεδο 1.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά, καθώς και στα γραφεία του συλλόγου:

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας (www.eoskal.gr)

Διεύθυνση: Ανατ. Κέντρο, κτήριο 30, περιοχή Τέντας

Τηλέφωνα: 6944574797, 6977716580 και κάθε βράδυ μετά τις 9:00 στο 27210 97733

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Εν τω μεταξύ, αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 21.30, στα γραφεία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, θα προβληθεί η ταινία «Ανάβαση στο όρος Λένιν», για τους νέους και τους παλιούς φίλους του Συλλόγου.

lenin

Οι εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του ΕΟΣ επανέφεραν στη μνήμη των μελών του Συλλόγου πολλές στιγμές από το παρελθόν. Μία από τις πιο σημαντικές ήταν η ορειβατική αποστολή που διοργανώθηκε στη περιοχή του Παμίρ και η ανάβαση στο όρος Λένιν. Τα 7.134 μέτρα της κορυφής του Λένιν, όπου κατάφερε να ανεβεί ο Κώστας Κακλίδης, ήταν το υψηλότερο σημείο όπου έχει σταθεί έως σήμερα ορειβάτης από το μεσσηνιακό Σύλλογο. Το χρονικό του ταξιδιού και της ανάβασης περιγράφεται σε ταινία που δημιουργήθηκε από τα μέλη του, η οποία προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Καλαμάτα όσο και στο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και νέοι φίλοι έχουν προστεθεί στο Σύλλογο, πολλοί από τους οποίους ζήτησαν να μάθουν και να δουν εικόνες από παλιότερες σημαντικές στιγμές όπως αυτή του Λένιν.

Σημειώνεται πως η αποστολή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Παμίρ αποτέλεσε το έναυσμα για την ιχνηλάτηση του πολιτισμού και της ιστορίας της Κεντρικής Ασίας, την αναζήτηση των ορίων της αντοχής των ορειβατών και την ανεύρεση του απόκοσμου κάλλους των απροσπέλαστων οροκορυφών των Ιμαλαΐων.

Διαμέσου του Ουζμπεκιστάν και του Κιργιστάν και της Τασκένδης, της Σαμαρκάνδης και του Ος, ακολουθώντας το δρόμο του μεταξιού, οι ορειβάτες προσέγγισαν το βουνό και ξεκίνησαν την προσπάθειά τους.

Οι πολλαπλές αντιξοότητες, η ασθένεια του υψομέτρου, το ανυπόφορο ψύχος, οι κίνδυνοι του βουνού, μετέτρεψαν την άνοδο στο όρος Λένιν, στα 7.134 μέτρα, σε εμπειρία ζωής.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech