Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η φλόγα των αιμοδοτών στα Αρφαρά

Τη φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών, που αύριο βράδυ θα καταλήξει στην Καλαμάτα για να δοθεί το έναυσμα έναρξης της 26ης Αμφικτυονίας των συλλόγων και φορέων εθελοντών αιμοδοτών της Ελλάδος, υποδέχθηκε χθες η Δημοτική Ενότητα Αρφαρών.

Οι εθελοντές ποδηλάτες του Ευκλή, με ποδήλατα τύπου mountain, διήνυσαν περίπου 60 χιλιόμετρα, πολλά από τα οποία σε χωμάτινες διαδρομές, προκειμένου να μεταφέρουν τη φλόγα και μαζί της το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον Άγριλο, στου Σταματινού, στη Βελανιδιά, στη Βρωμόβρυση και στα Αρφαρά, όπου την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων της περιοχής και πλήθος κόσμου. Νωρίτερα, τη φλόγα – που διάβηκε μέσα από πανέμορφα τοπία - είχαν υποδεχθεί σε κάθε χωριό πολλοί κάτοικοι και τα μέλη των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με κεράσματα και χαρούμενη διάθεση.

Στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών, κατά την υποδοχή της φλόγας, ο Δήμαρχος εξήρε την προσφορά αίματος που είναι δώρο ζωής, επισημαίνοντας το μεγάλο αριθμό ανθρώπων που εκτάκτως χρειάστηκαν αίμα και η ανάγκη αυτή καλύφθηκε από εθελοντές αιμοδότες. Επίσης, η Αγγελική Καπόγλη, ιατρός της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, κοινωνική λειτουργός του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, μίλησαν για την αξία της αιμοδοσίας και τη σημασία της. Δυστυχώς, εάν δεν συμβεί κάτι άσχημο στον οικογενειακό τους περίγυρο, πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την αξία της αιμοδοσίας…

Οι προαναφερθείσες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για την αιμοδοσία αποδείχθηκαν πετυχημένες, καθώς οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος στην περιοχή τους. Οι σχετικές διαδικασίες, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας (επικεφαλής: Δημήτρης Βεργόπουλος) θα ξεκινήσουν την προσεχή εβδομάδα.

Η εκδήλωση στην πλατεία των Αρφαρών, όπου διανυκτέρευσε η φλόγα, έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών «Η Αναγέννηση» και με κεράσματα.

Σημειώνεται πως χθες το πρωί η φλόγα πέρασε από Τοπικά Διαμερίσματα (Λαίϊκα, Ασπρόχωμα, Σπερχογεία, Θουρία, Πήδημα, Αρφαρά) του Δήμου Καλαμάτας, όπου την περίμεναν οι δάσκαλοι και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, μαζί με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των κατά τόπους Πολιτιστικών Συλλόγων.

Σήμερα, η φλόγα συνεχίζει τη διαδρομή της σε Τοπικά Διαμερίσματα των Δημοτικών Ενοτήτων Αρφαρών, Θουρίας και Άριος, για να καταλήξει αύριο το βράδυ στην Καλαμάτα, αφού μεταφερθεί διά ξηράς, αέρος και θαλάσσης εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας.

Τη διαδρομή της φλόγας μπορείτε να δείτε εδώ.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech