Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στο Δήμο Καλαμάτας η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Από το ιστορικό ναΰδριο των Αγίων Αποστόλων ξεκίνησε σήμερα στις 9.00 η λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας, που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας το βράδυ της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου στις 19.00. Οι πρώτοι Λαμπαδηδρόμοι ήταν τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ, το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Καλαμάτας, που με χαρά μετέφεραν τη φλόγα στο Ιστορικό Κέντρο.

Η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για την εθελοντική προσφορά αίματος, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) οραματίζεται μιαν Ελλάδα αυτάρκη σε αίμα και στην επίτευξη αυτού του στόχου έρχεται αρωγός ο Δήμος Καλαμάτας. Στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου, κατά το διάστημα 4 έως 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 26η Αμφικτυονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος. Η έναρξη της Αμφικτυονίας θα κηρυχθεί στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», αμέσως μετά την κατάληξη στην κεντρική πλατεία, το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, της 11ης Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος έχει εκφράσει την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας στις παραπάνω ενέργειες, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η εξάπλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, που αποτελεί δώρο ζωής και σώζει ανθρώπους οι οποίοι κινδυνεύουν.

Η Λαμπαδηδρομία θα εκτυλιχθεί στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μέχρι την κατάληξή της στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Εδώ μπορείτε να δείτε τη διαδρομή.

posea_1.JPGposea_2.JPGposea_5.JPGposea_6.JPGposea_7.JPGposea_10.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech