Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Έκθεση του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο Αρχαιολογικό Μουσείο

H εικαστική ομάδα του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, σε συνεργασία με τη ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, διοργανώνει εικαστική έκθεση με τίτλο «Ανακυκλώνοντας την Ιστορία» στην αίθουσα δραστηριοτήτων του  Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, με αφετηρία τα εκθέματα της ΛΗ΄ Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και μια ματιά επηρεασμένη από τη σύγχρονη πραγματικότητα, δημιούργησαν έργα από υλικά που καθημερινά καταλήγουν σε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Οι δημιουργοί καταπιάστηκαν με τα ευρήματα του Μουσείου, τα μελέτησαν και με τη βοήθεια της εθελόντριας εικαστικού Αστάρτης Μαρκοπούλου, γέννησαν νέα έργα, όπου καθρεφτίζεται ο διάλογος ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο.

Μετά τη στενή και γόνιμη εμπειρία συνεργασίας τους με τους αρχαιολόγους της ΛΗ΄ Εφορείας, τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ απευθύνουν μέσα από την έκθεση κάλεσμα στους νέους, ιδίως, ανθρώπους να προσεγγίσουν το Μουσείο ως ένα ζωντανό χώρο της πόλης, σημείο δημιουργίας, έμπνευσης, συνάντησης και διαλόγου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στην Αίθουσα Δραστηριοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας. Στην εκδήλωση  θα συμμετάσχει το συγκρότημα Jazz Steps, των μαθητών του τμήματος jazz του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Σεπτεμβρίου – 11 Οκτωβρίου

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Δευτέρα: 13.00 – 20.00

Καθημερινά: 08.00 – 20.00

Πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, Κουμουνδούρου 3 Καλαμάτα, 27210 32872 

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΛΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τηλ. 27210 63100, 26410, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

arxaiologiko_mouseio_1.jpgekswfullo.JPGjazz-steps.jpgkethea.jpgkyttaro.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech