Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Οι "Melios Balkana Mama" στην Καλαμάτα

Οι "Melios Balkana Mama" θα εμφανισθούν στο Live Festival στα Παπλωματάδικα (πλατεία Αμφείας), την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 21.30. Πρόκειται για ένα από τα νέα ελληνικά συγκροτήματα που έχει ξεχωρίσει, ακολουθώντας ένα δρόμο διαφορετικό από την πεπατημένη. Επηρεασμένοι από διάφορα είδη μουσικής, έχουν ένα δικό τους μουσικό στιλ, με επιρροές και από το βαλκανικό ήχο των χάλκινων πνευστών, ο οποίος αποτελεί και τον «ήχο κατατεθέντα» τους.

Το ταξίδι των "Melios Balkana Mama" στη μουσική ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011. Μέσα σ' αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα με το βαλκανικό ηχόχρωμα και τους ρυθμούς της Κεντρικής Ευρώπης, μέσα από μια σειρά «πειραγμένων» διασκευών καθώς και με σημαντικές συνεργασίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ και μεγάλες διοργανώσεις (Athens World Music Festival, ARK Festival, όπως και στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους με το soundtrack της ταινίας «Μπλε Καρότσα», σε μουσική του Μέλιου Κατσαμάκη και σκηνοθεσία της Δήμητρας Μπαμπαδήμα).

Ο Μέλιος Κατσαμάκης είναι ο συνθέτης και τραγουδιστής των «Balkana Mama". Τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο όπως το «Όχι άλλη μιζέρια», «Το φίλο σου δεν κάνω», «Balkan Rebetiko" και άλλα, αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό αλλά και από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

To Μάρτιο του 2013, η συνεργασία τους με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο στη διασκευή του τραγουδιού «Ενός Λεπτού Φιλί» σε στίχους του Μιχάλη Γκανά, με ερμηνεύτρια την Αγγελική Τουμπανάκη, αλλά και στις παραστάσεις με τίτλο «Λόγια του Αέρα», στο «Μικρό Παλλάς», που ακολούθησαν, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και τους έκανε ιδιαίτερα αγαπητούς στο ευρύτερο κοινό.

Οι "Melios Balkana Mama" είναι οι:

Μέλιος Κατσαμάκης ~ Στίχοι, Μουσική, Τραγούδι, Τρομπέτα

Αλέξανδρος Λιβιτσάνος ~ Ενορχήστρωση, Πλήκτρα, Κόρνο

Παναγιώτης Καμβυσίδης ~ Τούμπα

Δημήτρης Μποσινάκος ~ Drums

Σπύρος Πελεκάνος ~ Ηλεκτρική κιθάρα

Παναγιώτης Δανίκας ~ Μπάσο

Γιάννης Αρβανιτάκης ~ Τρομπόνι

Jim Σταρίδας ~ Τρομπόνι

Νίκος Ράλλης ~ Τρομπέτα

Περικλής Αλιώπης ~ Τρομπέτα

Μάρκος Καραβάς ~ Σαξόφωνο

MeliosBalcanaMama1_Medium.JPGMelios_Balkana_Mama_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech