Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πολύ πετυχημένοι οι αγώνες τριάθλου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Καλαμάτα φιλοξένησε με επιτυχία το Three Level Power Triathlon, TLP 112,8. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αγώνα σύγχρονου τριάθλου που διοργανώνεται στη χώρα μας.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου διεξήχθη η μοναδική αυτή αθλητική διοργάνωση, με βασική σκηνή εξέλιξης την προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας. Επρόκειτο για έναν ιδιαίτερο αγώνα που συνδύαζε σώμα, πνεύμα και ψυχή. Αυτές είναι οι τρεις δυνάμεις στις οποίες στηρίζεται η διοργανώτρια εταιρεία Three Level Power, για τους «υπεραγώνες» που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αγωνίστηκαν διαδοχικά σε κολύμπι (1.800 m), ποδηλασία (90 km) και τρέξιμο (21 km). Ήταν μια επίπονη δοκιμασία διαδοχικής εκτέλεσης των τριών αθλημάτων, σε λιγότερο από έξι συνεχόμενες ώρες, με συνολική διανυόμενη απόσταση 112,8 χιλιομέτρων, απόσταση μοναδική για τα δεδομένα της Ελλάδος. Παράλληλα, διεξήχθη ο αγώνας T.L.P. 25,75 σε μικρότερες αποστάσεις (κολύμβηση 750 m, ποδηλασία 20 km, τρέξιμο 5 km), με ατομικές συμμετοχές, αλλά και συμμετοχές ομάδων.

Στο φετινό αγώνα μετέσχον πολλοί αθλητές και μάλιστα από μακρινά μέρη της Ελλάδος, είτε ατομικά είτε σε ομάδες και ο τερματισμός του «άθλου» έγινε στην κεντρική προκυμαία, λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής. Το μεγάλο γεγονός ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές όλων των κατηγοριών και των ηλικιακών ομάδων.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 8 το πρωί και για την ασφαλή διεξαγωγή του σε θάλασσα και ξηρά συνέδραμαν πολλοί εθελοντές και εθελοντικές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι Εθελοντές Σαμαρείτες, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας. Τη διοργάνωση, επίσης, στήριξαν οι επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παραλίας.

Σημειώνεται ότι για κάθε συμμετοχή στον αγώνα, η Three Level Power θα δώσει 5€ στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το Three Level Power Triathlon τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech