Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Εκδηλώσεις κατά την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος έγιναν χθες στην Καλαμάτα. Στις 10.00 το πρωί τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού και ακολούθως μίλησε ο ιστορικός Μάριος Αθανασόπουλος.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο, έκανε μικρή αναφορά στα γεγονότα και εστίασε στον αγώνα των Μικρασιατών προσφύγων να ξεπεράσουν τα προβλήματα μετά τον ερχομό τους στην Ελλάδα και στην αισιοδοξία που είχαν ότι θα το κατάφερναν – όπως κι έγινε. Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε πως η στάση τους αυτή μας παραδειγματίζει θετικά, για όσα πρέπει να κάνουμε εμείς στη σημερινή, δύσκολη για τον Ελληνισμό εποχή. Στη συνέχεια, έγινε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Το βράδυ, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εκδήλωση κατά την οποία προβλήθηκε η ταινία «Μου λένε να μην σ’ αγαπώ. Το πολίτικο – σμυρναίϊκο τραγούδι», ενώ ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στο σμυρναίϊκο τραγούδι.

Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε προσηκόντως στις εκδηλώσεις από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη, τον Αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη και τον Πρόεδρο του «Διοκλή» Κώστα Αθανασόπουλο.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech