Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εντυπωσιακή τελετή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης

Με μιαν εντυπωσιακή τελετή έναρξης υποδέχθηκε η πόλη της Καλαμάτας, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, τους 200 αθλητές από 34 χώρες που παίρνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης, την κορυφαία διοργάνωση ελεύθερης κατάδυσης για το 2013.
 
Οι αθλητές, κρατώντας τις σημαίες των χωρών που εκπροσωπούν, παρέλασαν με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, δημιουργώντας μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα.
 
Τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ευχαρίστησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία AIDA International για την επιλογή της Καλαμάτας προκειμένου να διεξαχθούν οι αγώνες, το διοργανωτή Σταύρο Καστρινάκη, τους Ναυτικούς Ομίλους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και το Χάρη Βγενή, πρόεδρο του συνδιοργανωτή Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αίολος».
 
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε να διεξαχθεί μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, με εντυπωσιακές αθλητικές επιδόσεις και κάλεσε τους αθλητές να γίνουν οι φυσικοί διαφημιστές της πόλης μας στις χώρες τους και να μεταφέρουν εκεί την αγάπη της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Επίσης, χαρακτήρισε τους αγώνες αυτούς τη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση που διεξάγεται στην Καλαμάτα, δηλώνοντας ότι ο Δήμος θα τη στηρίξει δυναμικά.
 
Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο υπεύθυνος των αγώνων Σταύρος Καστρινάκης, ο πρόεδρος του «Αιόλου» Χάρης Βγενής και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κίμο Λάτινεν, που με θερμά λόγια μίλησαν για την Καλαμάτα και τη διοργάνωση και ευχήθηκαν στους αθλητές αγωνιστικές επιτυχίες.
 
Τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που σηματοδότησαν την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, η παρέλαση των εθνικών ομάδων και η Δημοτική Φιλαρμονική που παιάνιζε χαρμόσυνα ορχηστρικά κομμάτια, συνέθεσαν μια βραδιά που σίγουρα θα θυμούνται και οι αθλητές και όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
 
Μετά το πέρας της τελετής έναρξης, την οποία παρουσίασε ο Νίκος Κουρής, ακολούθησε συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και κέρασμα στους αθλητές, προσφορά επιχειρηματιών της πόλης μας - σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού μεσσηνιακό σταφύλι.
 
Τους αγώνες διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας, ο ΝΑΣΚ «Αίολος» και το Free Diving Club Greece.
 
Ευχαριστίες απευθύνονται για την πολύτιμη βοήθειά τους προς:
  • Την Παγκόσμια Ομοσπονδία AIDA International και τον Πρόεδρό της Κίμο Λάτινεν
  • το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και το Λιμενάρχη Νικόλαο Γιαννουλάτο
  • το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας
  • την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας
  • τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
  • τους Ιστιοπλοϊκούς Συλλόγους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας
  • τους ιατρούς Θεόδωρο Μαρκόπουλο, Ευάγγελο Βρυώνη και Φώτιο Δημητρακόπουλο
  • τους μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης: VostoKEurope και LangleyResortBucaBeach
  • τους χορηγούς: Επιμελητήριο Μεσσηνίας, προϊόντα μεσσηνιακής γαστρονομίας Παπαδημητρίου, Ipanemabeachbar, PoloSUB, SurXactiveCenter, Great Way, Cafe Bar Πανελλήνιο, Φρίντριχ Μπλάουελ Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων και ιδιαίτερα τον Φέλιξ Μπλάουελ, κατάστημα Sconto Center, εργαστήριο χειροποίητων παραδοσιακών γλυκών «Γλυκιά Ελληνική Γη» και ιδιαιτέρως το Μιχάλη Αγγελόπουλο και τον Γαστροναύτη Παναγιώτη Παπανικολόπουλο, παστελοποιΐες Ευμελείν – Παπαδοπούλου και «Το Καλαματιανό» Λαμπρόπουλος – Ντεκελές
  • Το χορηγό επικοινωνίας: ADREx.com
  • καθώς και προς όλους όσοι εθελοντικά προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech