Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Three Level Power Triathlon (ΤΡΙΑΘΛΟ)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός, το Three Level Power Triathlon, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Με βασική σκηνή εξέλιξης την προκυμαία του Λιμανιού, περισσότεροι από διακόσιοι υπεραθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αγωνιστούν σ’ ένα παγκόσμιο υπεράθλημα: το Σύγχρονο Τρίαθλο. Τρία μοναδικά αθλήματα, κολύμπι, ποδηλασία και τρέξιμο δημιουργούν ένα μοναδικό υπεραγώνα που συνδυάζει σώμα, πνεύμα και ψυχή.

Αυτό που καθιστά μοναδικό το Three Level Power Triathlon, είναι ότι οι συμμετέχοντες θα διανύσουν με τα τρία αθλήματα, συνολική απόσταση 112,9 χιλιομέτρων. Πρόκειται για απόσταση μοναδική για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Στον αγώνα αυτό, όπως προστάζει το moto της Three Level Power, απαιτείται από τον συμμετέχοντα ο ιδανικός συνδυασμός Σώματος, Πνεύματος και Ψυχής, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην έντονα επίπονη δοκιμασία της διαδοχικής εκτέλεσης των τριών αθλημάτων, σε λιγότερο από έξι συνεχόμενες ώρες, στο επιλεγμένο βάσει ειδικών προδιαγραφών θαλάσσιο και επίγειο φυσικό τερέν της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οι υπεραθλητές που συμμετέχουν, θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί με το πρώτο άθλημα, την κολύμβηση. Θα κολυμπήσουν 1900 μέτρα στη θάλασσα, θα συνεχίσουν με 90 χιλιόμετρα ποδηλάτου από το Λιμάνι έως την πίστα καρτ και μέσω του δρόμου Μεσσήνης-Πύλου επιστροφή μέσω οδών Κρήτης, σε Filoxenia & Λιμάνι, όπου ακολούθως θα ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους διανύοντας μία διαδρομή αντοχής 21 χιλιομέτρων στο τρίγωνο από το πάρκο Σιδηροδρόμων μέχρι το Filoxenia και το Λιμάνι.

Ο τερματισμός του άθλου των υπεραθλητών θα γίνει στην κεντρική προκυμαία του Λιμανιού της πόλης, λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής, όπου και θα γίνουν οι απονομές στους νικητές όλων των κατηγοριών και των ηλικιακών group (δηλαδή άνδρες, γυναίκες από 18 έως 65 ετών).

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 8.00 και θα ολοκληρωθεί στις 14.00 και καθ’ όλη τη διάρκειά του θα καλυφθεί από τους χορηγούς επικοινωνίας, ραδιοφωνικούς σταθμούς LIFE FM 88.0 και ΕΜΦΑΣΙΣ 91.8, με ειδικά σχεδιασμένη εκπομπή σε ζωντανή μετάδοση από τον χώρο της προκυμαίας.

Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα σε θάλασσα και ξηρά θα συνδράμουν δεκάδες εθελοντές και αρκετές εθελοντικές ομάδες, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι για κάθε συμμετοχή στον αγώνα, η Three Level Power θα δώσει 5€ στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

triathlo.jpgtriathlo_1.jpgtriathlo_2.jpgtriathlo_3.jpgtriathlo_4.jpgtriathlo_5.jpgtriathlo_6.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech