Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η «Λευκή Νύχτα» αύριο!

«Να κατέβει όλος ο κόσμος για να διασκεδάσει και να ψωνίσει, να συμβάλει σε μια νύχτα γιορτής και χαράς με την παρουσία του».

Αυτήν την πρόσκληση απηύθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου, για τη «Λευκή Νύχτα» που διοργανώνεται αύριο το βράδυ. Καθένα από τα καταστήματα της Καλαμάτας θα κάνει τις καλύτερες δυνατές εκπτώσεις κι ο κόσμος θα μπορέσει να επωφεληθεί με συμφέρουσες αγορές, ενώ το κέφι και η διασκέδαση θα κυριαρχήσουν σε κάθε γωνιά της πόλης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως η αυριανή διοργάνωση έχει κινήσει το πανελλήνιο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να προβάλλεται η Καλαμάτα και η περιοχή της, καθώς ο ίδιος έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σχετικά με τη «Λευκή Νύχτα», η πλέον πρόσφατη των οποίων σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο “Mega”.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο μηχανισμός του Δήμου θα βρίσκεται επί ποδός για την καλή λειτουργία της πόλεως την αυριανή βραδιά και ζήτησε από τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα τα ατομικά τους είδη, τις τσάντες και τα πορτοφόλια τους.

Ευχαρίστησε, δε, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας και την Επιτροπή Εθελοντισμού, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου για τη συμβολή τους στην προετοιμασία και διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χάρης Βγενής επαίνεσαν το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία διενέργειας αυτής της εκδηλώσεως και δήλωσαν την πλήρη στήριξή τους εκ μέρους των φορέων που εκπροσωπούν και των μελών τους για την επιτυχία της.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις» Νίκος Μπασακίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος αναφέρθηκαν στις δράσεις υποστήριξης των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας».

Η «Λευκή Νύχτα» θα πλαισιωθεί από πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσουν κατά περιοχές στην Καλαμάτα σύλλογοι και ιδιώτες, στις οποίες αναφέρθηκε η Παναγιώτα Ντίντα, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για την προετοιμασία της αυριανής βραδιάς.

ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ!

Η «Λευκή Νύχτα», που θα διαρκέσει από τις 20.00 του Σαββάτου μέχρι τις 04.00 το ξημέρωμα της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου, θα είναι μια γιορτή με την πόλη της Καλαμάτας στο επίκεντρο, που θα αναδείξει την ομορφιά της τη νύχτα, θα προσελκύσει επισκέπτες, θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό για αγορές σε πολύ συμφέρουσες τιμές με τη λήξη της περιόδου των εκπτώσεων, θα αποτελέσει έναυσμα για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Καλαμάτας και της περιοχής της θα έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν στις πλατείες και τους πεζοδρόμους, συνδυάζοντας τις αγορές με τη διασκέδαση, καθώς μουσικές σκηνές θα έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης, πολλοί καταστηματάρχες ανά γειτονιά ετοιμάζουν τις δικές τους καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες θα έχουν ιδιαίτερο θεματικό περιεχόμενο.

Ο Δήμος θα στηρίξει τη διοργάνωση πολιτιστικών δρωμένων σε όλο το κέντρο, ενώ θα διοργανώσει  κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως έχει διαμορφωθεί κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας, συλλόγων και ιδιωτών, έχει ως εξής:

1.       Το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων θα δώσει η Δημοτική Φιλαρμονική, περιδιαβαίνοντας όλο το κέντρο και παίζοντας μουσική

2. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί CityFM, Κανάλι 20 και Δίαυλος (τους οποίους ο Δήμος θερμά ευχαριστεί για την ευγενική υποστήριξη της εκδήλωσης) θα εκπέμπουν ζωντανά από την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, από τις 20.00 έως τις 21.30, καλώντας τον κόσμο στις εκδηλώσεις με το δικό τους party

3.       Ιστορικό Κέντρο: στην πλατεία Αμφείας (Παπλωματάδικα) μουσική εκδήλωση

4.       Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, disco party

5.       Στην πλατεία 23ης Μαρτίου, έκθεση ζωγραφικής

6.       Στην πλατεία Όθωνος, παραδοσιακό γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Αμφειείς»

7.       Στο Ιστορικό Κέντρο, από επιχείρηση υποδημάτων εκδήλωση με jazz μουσική και επίδειξη κατασκευής παπουτσιών

8.       Στην οδό Γερμανού, σχολή χορού θα κάνει latin party

9.       Αριστομένους, στον πεζόδρομο, έκθεση φωτογραφίας

10.       Συμβολή Αριστομένους και Κολοκοτρώνη: γυμναστικές επιδείξεις με τραμπολίνο και «ιπτάμενα σεντόνια»

11.     Στον πεζόδρομο Αριστομένους, πλησίον Δημαρχείου, μουσική εκδήλωση με χορούς βαλς

12.     Στον πεζόδρομο Αριστομένους, πλησίον Δημαρχείου, κλόουν και δραστηριότητες για παιδιά

13. Στον πεζόδρομο Αριστομένους, πλησίον Δημαρχείου, karaokeparty

14.     Οδός Κολοκοτρώνη: παραδοσιακή μουσική και χοροί

15.     Οδός Αναγνωσταρά: μουσικές εκδηλώσεις

16.     Κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου: εκδήλωση από το Δήμο Καλαμάτας με τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου και, σε διάφορα σημεία κοντά στην πλατεία, από ιδιώτες: house party, παραδοσιακοί χοροί, ρεμπέτικα. Επίσης, από την Κ.Ε. «Φάρις» και το Εικαστικό Εργαστήρι έκθεση καλλιτεχνικών έργων

17.     Στοά Καλλικούνη: latin party

18.     Στις οδούς Βαλαωρίτου και Ιατροπούλου: ξυλοπόδαροι, φωτιές και μουσικές εκδηλώσεις

19.     Στην οδό Κανάρη: μουσική εκδήλωση

20.     Στην οδό Αριστομένους (πλησίον Δικαστικού Μεγάρου), χορευτικές εκδηλώσεις

21.     Στη Ράχη, από αρτοποιείο προσφορά εδεσμάτων και μουσική εκδήλωση

22. Στην οδό Φραντζή, μουσικές εκδηλώσεις.

Επίσης, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί θα βάλει τη μονή ταρίφα όλη τη βραδιά για διαδρομές εντός της Καλαμάτας.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Από τις 20.00 του Σαββάτου 31 Αυγούστου έως τις 04.00 της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας», θα απαιτηθούν οι εξής ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης:

Α)      Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς:

•        Κροντήρη

•        Αριστομένους από Κροντήρη έως Β. Γεωργίου

•        Ανδρέα Σκιά από Β. Γεωργίου έως Βαλαωρίτου

•        Αναγνωσταρά

•        Σταδίου από Νέδοντος έως Χρυσοσπάθη

•        Υπαπαντής από Μητροπολίτου Μελετίου έως Σταδίου

•        Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά

Β)      Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:

•        Σταδίου από τη Φαρών έως τη Χρυσοσπάθη

•        στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Νέδοντος, Αριστομένους, Αναγνωσταρά και Σταδίου

•        Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά

•        Μετσόβου από την Αγίας Λαύρας έως την Παναγιωτάκου

Γ)      Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:

•        Η γραμμή 1 θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Παλαμά – Ξενοφώντος

•        Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου, Φαρών, Βασ. Γεωργίου και Φραντζή

•        Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά, Αρτέμιδος, Παλαμά, Ξενοφώντος, Βασ. Όλγας, Ακρίτα, Παλαιολόγου και Μαυρομιχάλη.

leuki-nuxta.JPGleuki-nuxta_2.JPGleuki-nuxta_3.jpgsun-tupou-leuki-nuxta.JPGsun-tupou-leuki-nuxta_1.JPGΙΣΤΟΡΙΚΟ_ΚΕΝΤΡΟ_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech