Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Την Κυριακή ο Άρτος!

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ολοκληρώνε ται η διεξαγωγή της μεγάλης Αγροτικής Εκθέσεως «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013» του Δήμου Καλαμάτας, οι βραδιές της οποίας με τα αφιερώματα στον Οίνον και το Έλαιον εξελίχθηκαν σε λαϊκές γιορτές, με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων Καλαματιανών και επισκεπτών.

Όσοι επισκέφθηκαν το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση αγροτικών εργασιών που έχουν εκλείψει και διαδικασιών επεξεργασίας των αγροτικών προϊόντων, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης, είδαν από κοντά τα ποιοτικά μεσσηνιακά αγροδιατροφικά προϊόντα, τα οποία οι παραγωγοί και μεταποιητές τους εκθέτουν.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σημειώνεται ότι την προσεχή Κυριακή, μεταξύ 19.00 και 20.00, η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας θα δέχεται στο περίπτερό της στην Έκθεση τις προσφορές των πολιτών σε φάρμακα και συσκευασμένα τρόφιμα, που θα διατεθούν σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Απόψε Παρασκευή, 30 του μήνα, στις 20.00, ο νεαρός Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος θα παίξει Καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους.

Φυσικά, η Έκθεση θα εξακολουθεί τη λειτουργία της, απόψε, αύριο και την Κυριακή, ώστε οι παραγωγοί και οι μεταποιητές αγροδιατροφικών προϊόντων να προβάλουν τα παραγόμενα είδη τους.

Η 2η «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013» θα κλείσει την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, με αφιέρωμα στον άρτον.

Τα δρώμενα, μέσω των οποίων θα επιδειχθούν παλαιές αγροτικές εργασίες και πρακτικές, θα ξεκινήσουν στις 20.00 και περιλαμβάνουν: αλώνισμα με ζώα, λίχνισμα του σιταριού και άλεσμά του στο χειρόμυλο, επίδειξη ζυμώματος και φουρνίσματος γαμήλιας κουλούρας και πίτας, επίδειξη παρασκευής μπουκιών, πέτουλας, τραχανά και χυλοπίτας, παρασκευή δίπλας, επίδειξη παρασκευής πρόσφορου, παρασκευή τηγανόψωμου, καθώς και πλέξιμο καπέλων.

Θα συμμετάσχουν: Εκπολιστικός Σύλλογος Καλαμίου «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» Δήμου Καλαμάτας, Ομάδα Γυναικών Γλυφάδας Δήμου Πύλου – Νέστορος, Σύλλογος Γυναικών Νερομύλου Δήμου Μεσσήνης, Σύλλογος Γυναικών Χιλιοχωρίων Δήμου Πύλου – Νέστορος, Όλγα Παναγοπούλου, Ελένη Ράλλη, Γεώργιος Τσόπελας.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech