Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Οι Ρώσοι συνθέτες και το βιολοντσέλο στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», ο βιολοντσελίστας Άγγελος Λιακάκης και ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης θα παρουσιάσουν έργα Ρώσων συνθετών για βιολοντσέλο και πιάνο. Η 5η κατά σειρά συναυλία του φεστιβάλ, αναμένεται συναρπαστική!

Δύο από τους πιο δραστήριους και προβεβλημένους καλλιτέχνες της χώρας μας και με πλούσια διεθνή καριέρα παρουσιάζονται στην πόλη μας, για πρώτη φορά, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, γοητευτικό και έντονα συγκινησιακό πρόγραμμα.
Ο Nikolay Myaskovsky συνομιλεί με τον Alfred Schnittke, ενώ η εμβληματική σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο του Dmitri Shostakovich θα σφραγίσει ένα πρόγραμμα γεμάτο ανατροπές, ρομαντική ψυχή, δεξιοτεχνία και ειλικρίνεια!

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019
Studio Μεγάρου Χορού, ώρα 20:30
Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

 

ΟΙ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017, ως εξέλιξη και φυσική συνέχεια του masterclass βιολοντσέλου της Indira Rahmatulla, που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας το καλοκαίρι του 2016, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» και τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας – «Τέρψις». Από τότε έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς δύο φορές.
Ήδη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του φεστιβάλ, προστέθηκαν ενθουσιωδώς πλάι στη νυν Καλλιτεχνική Διευθύντρια του φεστιβάλ και διδάσκουσα στο ετήσιο masterclass βιολοντσέλου, Indira Rahmatulla, ο διαπρεπής Γερμανός βιολονίστας Felix Froschhammer και η καταξιωμένη πιανίστα Αλεξία Μουζά.

Το 2019, πάνω από 130 μουσικοί από το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ουκρανία, το Μεξικό, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα θα βρεθούν στην Καλαμάτα και θα συμπράξουν σε 17 συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 Ιουλίου ως τα τέλη Αυγούστου!
Σημαντικό ρόλο στην εδραίωση του Φεστιβάλ και στην ανάπτυξή του παίζουν δύο από τα σημαντικότερα ιδρύματα στην Ελλάδα: το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια με τη σημαντική χορηγία του και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την δωρεά του, τα οποία ενισχύουν τη δυναμική του Φεστιβάλ και αναγνωρίζουν τον ρόλο του στα περιφερειακά Φεστιβάλ της ελληνικής επικράτειας.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech