Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

ΕΣΠΑ

Επισκευή κτιρίου πρώην Κινηματογράφου Ηλέκτρα για επανάχρησή του ως Πολιτιστικού Πολυχώρου (κινηματογράφου, πινακοθήκης κ.λ.π.)

  • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»
  • Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
  • Προϋπολογισμός: 1.372.680,00 €

Περιγραφή

Ανακαίνιση - επισκευή και επαναλειτουργία του κινηματογράφου "Ηλέκτρα", ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '60.Το κτήριο του κινηματογράφου "ΗΛΕΚΤΡΑ" αποτελεί ένα συγκρότημα κτιρίων τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικούςχρόνους και ενοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1960 με συνολική επιφάνεια 1.505,32 τ.μ. Οι παρεμβάσεις αφορούν στο μονόροφο, στο διόροφο και στην αίθουσα προβολής. 

Οφέλη

Η ανακατασκευή του πρώηνκινηματογράφου ΗΛΕΚΤΡΑ αποτελεί μέσο αναζωογόνησης του αστικού κέντρου της πόλη. Τοκτίριο, λόγω της θέσης και της έκτασης του, είναι ιδανικό για πολλαπλές χρήσεις και προβλέπεται να αναδειχθεί σε ζωτικής σημασίαςχώρος για την πόλη και στοιχείο διεξόδου για τους κατοίκους. Με την ανακαίνιση του κτιρίου ενισχύονται η ανταγωνιστικότητα και ηοικονομική δυναμική της πόλης καθώς αποκαθιστώντας τις υποδομές του κινηματογράφου ευνοείται η ευρύτερη χρήση του και ηενίσχυση του τομέα της Πολιτιστικής Δημιουργικής Βιομηχανίας. Με την στέγαση στο ανακαινισμένο κτίριο, παραρτήματος της ΔημοτικήςΠινακοθήκης, θα ενισχυθεί και θα ενδυναμωθεί η λειτουργία της. Η ανάπλαση του κτιρίου και η επανάχρησή του θα συμβάλλει στηντοπική ανάπτυξη μέσα από την ανάπτυξη δραστηριοτήτων (καθώς διασφαλίζονται οι υποδομές) για την οργάνωση εθνικών ήευρωπαϊκών γεγονότων στον χώρο της κινηματογραφίας και των οπτικοακουστικών μέσων. Το δίκτυο των δράσεων που θα υλοποιηθείσε συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, προβλέπεται να αποτελέσει πόλο έλξης νέων επισκεπτώνκαι τουριστών είτε εγχώριας είτε ξένης προέλευσης.

Tags:

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech