Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σύσκεψη στην Αλαγονία

Σημαντική σύσκεψη, που διήρκεσε μιάμιση ώρα περίπου, πραγματοποιήθηκε στην Αλαγονία, σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, με συμμετοχή των παλαιών και νέων Προέδρων Κοινοτήτων, των Προέδρων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, αλλά και κατοίκων, με αντικείμενο την αξιολόγηση της πορείας των έργων στον Ταΰγετο. Από πλευράς Δήμου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος και εκλεγείς Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας, ο Αντιδήμαρχος και εκλεγείς Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και οι εργολήπτες των έργων στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι στην ορεινή περιοχή εκτελέσθηκε ή εκτελείται έργο συνολικής αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ, μέσω 7 εργολαβιών.
Η δυσκολότερη πτυχή του έργου είναι, όπως διαπιστώθηκε και από τη συζήτηση, η διαχείριση των ομβρίων με την κατασκευή αποστραγγιστικών έργων.
Το τελικό συμπέρασμα από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, είναι το εξής:
1) θα πρέπει να υπάρξει συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των έργων
2) την επόμενη εβδομάδα θα αποσταλεί από το Δήμο το νέο τρακτέρ με τους καταστροφείς, για τη διαχείριση της ανεπιθύμητης βλάστησης σε πρανή οδών κ.λπ.
3) οι Πρόεδροι Κοινοτήτων θα πρέπει να υποβάλουν άμεσα έκθεση με τις ανάγκες συντήρησης των μικρότερων δρόμων, εντός οικισμών και αγροτικών. Επί της έκθεσης αυτής θα συνταχθεί μελέτη, μετά από αυτοψία και το σχετικό έργο θα χρηματοδοτηθεί άμεσα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
4) είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο της άρδευσης με αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων, με τη συμμετοχή της ΔΕΥΑΚ, σε όλα τα χωριά και κυρίως στην Αλαγονία.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech