Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019

Στην 33η/2019 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13:00.
Σε σύντομη παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε τα εξής: «Με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής θέλω να ευχηθώ σε όλους να έχουμε μία καλή, δημιουργική και παραγωγική θητεία.
Να επαναλάβω ότι ο μόνος δρόμος είναι η σύνθεση, η συνεννόηση και η συνεργασία. Για εμάς, τη Δημοτική Αρχή, οι πρόσφατες αλλαγές του Νόμου για την καλύτερη κυβερνησιμότητα Δήμων και Περιφερειών αποτελούν απλά την άμυνα έναντι της ακυβερνησίας του Δήμου.
Για το λόγο αυτό ζητώ από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να αποστέλλουν την πρόσκληση και τα θέματα σε όλους τους επικεφαλής και να τους δίνεται η δυνατότητα να ακούγεται η θέση τους και να καταθέτουν προτάσεις».
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ο Βασίλης Τζαμουράνης.
Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε Αποφάσεις η Επιτροπή, είναι τα εξής:

 

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΦΑΡΩΝ

Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη κατασκευής του έργου «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Αρφαρών». Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η ΔΟΜΗΚΑΤ ΕΕ (Β. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ), που προσέφερε μέση έκπτωση 52,81% επί προϋπολογισμού 79.990,29 ευρώ με το ΦΠΑ. Το έργο αποσκοπεί στην εγκατάσταση τεσσάρων ιστών φωτισμού, οι οποίοι θα φέρουν δύο προβολείς έκαστος. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από Δημοτικούς Πόρους.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΥΣ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη κατασκευής του έργου «Επισκευή και αναβάθμιση Δημοτικών Βρεφονηπιακών / Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας». Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία Ικτίνος, με μέση έκπτωση 47,12%, επί προϋπολογισμού έργου 300.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

ghpedo asproxvma
ghpedo asproxvmatos xvris skeph sthn kerkida

Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση και φωτισμός ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Ασπρόχωμα». Εγκρίθηκε.
Το εν λόγω έργο είναι προϋπολογισμού 470.000 € με το ΦΠΑ και θα αποφέρει την αποπεράτωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση Λαγκάδα, περιοχής Ασπροχώματος Καλαμάτας, το οποίο θα φιλοξενεί την ομάδα «Α.Π.Σ. Απόλλων Καλαμάτας». Το γήπεδο θα αναπτυχθεί σε κατά χρήση παραχωρηθέν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, προς το Δήμο Καλαμάτας, γεωτεμάχιο. Στο χώρο αυτό υφίσταται κτίσμα κερκίδων – αποδυτηρίων, κατασκευασμένο σε παρελθόντα χρόνο, το οποίο χρήζει συντήρησης και διευθέτησης των χώρων των αποδυτηρίων.
Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι καθαιρέσεις - χωματουργικές, οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές που περιλαμβάνουν την ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού του αγωνιστικού χώρου, καθώς και εργασίες πρασίνου (φύτευση χλοοτάπητα, αρδευτική εγκατάσταση κ.λπ.).
Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται η εκτέλεση εργασιών για την εγκατάσταση φωτισμού στον αγωνιστικό χώρο του υφισταμένου γηπέδου ποδοσφαίρου του Ασπροχώματος, που ανακατασκευάσθηκε από το Δήμο Καλαμάτας το 2014.

 

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ,
ΚΕΡΚΙΔΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ
DSCN3248 Medium 1ghpedo dytikh paralia

Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο ¨Παλιάμπελα¨ & προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας θεατών στο γήπεδο της δυτικής παραλίας». Εγκρίθηκε. Η μελέτη του εν λόγω έργου έχει προϋπολογισμό 300.000 € με το ΦΠΑ.

Τα αποδυτήρια του γηπέδου στα Παλιάμπελα θα έχουν εμβαδόν 106,93 τετρ. μέτρα και θα περιλαμβάνουν δύο πλήρεις μονάδες αποδυτηρίων αθλητών, με δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμεΑ, γραφείο διοίκησης και αποδυτήρια για διαιτητές, καθώς και ιατρείο. Επίσης, θα διαμορφωθεί με κατάλληλο τρόπο ο χώρος στάθμευσης στο ανατολικό τμήμα του γεωτεμαχίου όπου βρίσκεται το γήπεδο, θα κατασκευασθούν πεζοδρόμια και ρειθροκράσπεδα και θα διαμορφωθεί επιπλέον χώρος για τη στάθμευση οχημάτων σε διπλανό γεωτεμάχιο. Με τον τρόπο αυτό θα υποστηριχθεί το προπονητήριο στα Παλιάμπελα, που έχει τεθεί στη διάθεση του ΠΣ «Η Καλαμάτα».
Επίσης, θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση μιας μεταλλικής κερκίδας τεσσάρων βαθμίδων, για διακόσια άτομα, στο Δημοτικό Γήπεδο της Δυτικής Παραλίας.


Τέλος, αποφασίσθηκε ο ορισμός ως διοικούσας – διαχειριστικής επιτροπής Κεφαλαίων Αυτοτελούς Διαχείρισης (Κληροδοτημάτων) Δήμου Καλαμάτας της Οικονομικής Επιτροπής.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech