Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Η επέτειος της Μάχης της Βέργας

Στις 21 και 22 Ιουνίου 2019, ημέρες Παρασκευή και Σάββατο αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας του Δήμου Καλαμάτας, για την επέτειο της Μάχης που δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 στη θέση Βέργα Αλμυρού. Η μάχη αυτή υπήρξε σημαντική, διότι Μανιάτες και Μεσσήνιοι κατόρθωσαν στη Μάντρα της Βέργας να νικήσουν το Τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ, που είχε τρομοκρατήσει το Μοριά.

Απόψε, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά της Ιερής Εικόνας «Η Ελπίς των Χριστιανών» στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού Βέργας και, ακολούθως, πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πάρκο Αλμυρού, καθώς και ομιλία για την ιστορική επέτειο από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκο Ζαχαριά.
Αύριο, Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, μετά την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη Δέηση προ του υπάρχοντος Ηρώου των Πεσόντων στη Μάντρα της Βέργας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων, πανηγυρικός της ημέρας από τον Καθηγητή του
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκο Ζαχαριά και απαγγελίες ποιημάτων, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τον Εθνικό Ύμνο. Κατόπιν, ο Πολιτιστικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας θα αποδώσει παραδοσιακούς χορούς, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Μαλτίδη.

 Το Δήμο Καλαμάτας θα εκπροσωπήσει ο εκλεγείς Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 

 

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση