Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Εορτασμός για την 193η επέτειο της Μάχης της Βέργας

Η επέτειος για τα 193 έτη από τη Μάχη της Βέργας τιμήθηκε με εκδηλώσεις επί διήμερο, το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου και το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2019. Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουνίου 1826, στη θέση Βέργα Αλμυρού, οι Έλληνες – Μανιάτες και Μεσσήνιοι κυρίως - νίκησαν το τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ, που τρομοκρατούσε μέχρι τότε και οδηγούσε στην ερήμωση την Πελοπόννησο.

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο πάρκο του Αλμυρού.
Ανήμερα την επέτειο, μετά την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση προ του υπάρχοντος Ηρώου των πεσόντων, στη Μάνδρα του Αλμυρού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, απαγγελία ποιημάτων από μικρούς μαθητές και παραδοσιακοί χοροί. Το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος και εκλεγείς Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.
Τις εκδηλώσεις του Σαββάτου κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση