Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Επιτυχίες σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου σε πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας

Επιτυχημένη εμφάνιση πραγματοποίησαν τέσσερις σπουδαστές της Σχολής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (τάξη Αντώνη Κουφουδάκη) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας, που διεξήχθη τη Δευτέρα 2 Mαρτίου 2015. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου, που διοργανώθηκε από τους σολίστ κιθάρας Γιάννη Πετρίδη και Αλεξάνδρα Χριστοδήμου.

Συγκεκριμένα, στον 15χρονο Λουκά Αθηναίο - Αθηνάδη και στον 16χρονο Θάνο Πέτρουλα απονεμήθηκε Έπαινος στην κατηγορία των νέων κιθαριστών έως 16 χρόνων. Στην ίδια κατηγορία, συμμετείχε και η 15χρονη Γαβριηλία Μαργέλη, ενώ στην κατηγορία έως 12 χρόνων συμμετείχε ο Δημήτρης Αποστολόπουλος και είχαν εξαιρετική παρουσία.

Η επιτροπή στο συγκεκριμένο Διαγωνισμό είχε ως μέλη καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς, όπως ο σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος Θεόδωρος Αντωνίου (τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), η βιολοντσελίστα Leslie Jones (επικεφαλής του τμήματος μουσικών σπουδών του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών) ο Κώστας Γρηγορέας (συνιδρυτής του www.tar.gr), ο Στέλιος Μούστος (κιθαριστής και παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος) και οι κιθαριστές Βιργινία Αμαριωτάκη και Μανώλης Βροντινός .

Ο Διαγωνισμός είχε μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, ενώ οι διαγωνιζόμενοι ερμήνευσαν απαιτητικά έργα του ρεπερτορίου του εξάχορδου οργάνου.

Πάντα επιτυχίες!

spoudastes-wdeiou-epituxies_1.JPGspoudastes-wdeiou-epituxies_2.JPGspoudastes-wdeiou-epituxies_3.JPG

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση