Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Ο Δήμαρχος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη δυσοσμία από πυρηνελαιουργεία

Σήμερα, Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας αναφορά – μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη δυσοσμία από πυρηνελαιουργεία, σε εφαρμογή αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Π. Νίκας σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Λυπούμαι γι’ αυτήν την εξέλιξη, λυπούμαι ειλικρινά, αλλά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζομε αυτό το πρόβλημα της δυσοσμίας εμείς, οι φιλοξενούμενοι, ο κόσμος που κατεβαίνει στο αεροδρόμιο. Χθες είχαμε πάνω από 50 τηλεφωνικές οχλήσεις από πλευράς συμπολιτών μας, κάποιοι από τους οποίους αντιμετωπίζουν και ζητήματα υγείας.
Κατέθεσα τη μήνυση στον κ. Εισαγγελέα, ζήτησα να υπάρξει ενεργοποίηση και από πλευράς Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, διότι πιστεύω βαθύτατα ότι είναι ένα θέμα το οποίο συνδέεται με τις ποσότητες πυρήνα που συσσωρεύονται στα πυρηνελαιουργεία και τις δυνατότητες που έχουν να τις επεξεργασθούν και βεβαίως με την εφαρμογή των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Δεν είναι δυνατόν να βρωμάει κυριολεκτικά ο τόπος.
Βεβαίως, τα πυρηνελαιουργεία συμβάλλουν στην οικονομία, αλλά στην οικονομία συμβάλλουν και τα ξενοδοχεία, συμβάλλει και ο τουρισμός και υπάρχει λύση: και να λειτουργούν και να μην κυριαρχεί αυτή η δυσοσμία, η οποία κυριαρχεί στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, μία περιοχή η οποία θέλει να λέγεται τουριστική και ματώνει κυριολεκτικά, για να έχομε θετική εξέλιξη σ’ αυτή την οικονομική δραστηριότητα - εννοώ την τουριστική».
Ο Δήμαρχος ανέφερε πως το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο στη Μεσσηνία, αλλά και σε άλλες περιοχές, παραπέμποντας στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» των Πατρών.
 
dimarxos-minisi.JPGpeloponnisos.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech