Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εγκαινιάζεται απόψε, 1η Σεπτεμβρίου 2017, η 6η έκθεση «Άρτος - Οίνος – Έλαιον»

Απόψε, Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 6ης αγροτικής έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», στο χώρο δυτικά του Αναψυκτηρίου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Ο Δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου, κάλεσε όλους να περάσουν «από την πιο ωραία αγροτική έκθεση», στην οποία συμμετέχουν 35 εκθέτες από όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου, την Αττική και την Κρήτη, ενώ στο πλαίσιό της θα διεξαχθούν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της χθες, Πέμπτη 30 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017. Τη διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συμμετοχή φορέων από όλη τη Μεσσηνία, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για τη βοήθεια που προσφέρουν. Ευχαριστίες εξέφρασε, επίσης, προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Αδαμόπουλο, το Διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών, για τις προσπάθειές τους ώστε το Πάρκο να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς και προς το συνταξιούχο υπάλληλο του Δήμου, Νίκο Κισκήρα, που μεριμνά κάθε χρόνο για την επιτυχία της έκθεσης.

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάνει προσπάθεια να συγκροτήσει Ομάδα Φίλων του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, που θα προσφέρει σ' αυτό τη φροντίδα της, εν όψει μάλιστα ένταξης του Πάρκου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αναβάθμισή του. Ανέφερε, επίσης, ότι θα υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από πλευράς Δήμου μέχρι τέλους του έτους για καλύτερη προσβασιμότητα στο Πάρκο και θα γίνει αλλαγή όλων των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. «Μετά την ανάπλαση στην περιοχή Ουζάκια, θέλομε ο κόσμος να μπαίνει στο Πάρκο, να περπατά ελεύθερα και να κατεβαίνει στην Παραλία», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ
«ΑΡΤΟΣ – ΟΙΝΟΣ – ΕΛΑΙΟΝ» 2017

Αναφορικά με την 6η «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», ο Δήμαρχος σημειώνει σε χαιρετισμό, που περιλαμβάνεται στο καλαίσθητο φυλλάδιο της έκθεσης, ότι αυτή «επεκτείνει το βεληνεκές της, με περισσότερους εκθέτες σε σχέση με πέρυσι, υπηρετώντας πάντοτε τον ίδιο σκοπό: να αναδείξει τα ποιοτικά αγροτοδιατροφικά μας προϊόντα, το λαϊκό μας πολιτισμό και τις παραδόσεις μας».
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τρόφιμα, ποτά και φυσικά καλλυντικά. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές γευσιγνωσίες ελαιολάδου την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 2 του μήνα, στο χώρο της Έκθεσης, από τις 20.30 έως τις 22.30, στο περίπτερο του Σχολείου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου. Την τελευταία ημέρα θα παρουσιασθούν στο κοινό δρώμενα του τρύγου και της οινοποίησης, ώστε οι παλιοί να θυμηθούν και οι νέοι να γνωρίσουν μια καίριας σημασίας διαδικασία του ετήσιου κύκλου της αγροτικής παραγωγής.
Το πρόγραμμα της 6ης έκθεσης αγροτικών και τοπικών προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» περιλαμβάνει και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και μπορείτε να το δείτε εδώ.

1-afisa-artos-oinos-elaion.jpg2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech