Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Οδηγός κρουαζιέρας από το Δήμο Καλαμάτας

Έναν καλαίσθητο οδηγό κρουαζιέρας, με πλήθος φωτογραφιών και σύντομα κείμενα, εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας. Ήδη έχει εκτυπωθεί η έκδοση στην ελληνική γλώσσα και θα ακολουθήσει εκείνη στην αγγλική.

Σκοπός της εκδόσεως είναι να διαθέτει ο Δήμος ένα εύχρηστο και καλαίσθητο εργαλείο, για την προβολή της πόλης και της περιοχής της, προκειμένου να αποτελούν προορισμό κρουαζιέρας. Με την έκδοση αυτή, εξηγούνται τα πλεονεκτήματα της Καλαμάτας σε διάφορους τομείς, ώστε με εύληπτο τρόπο και σε μικρό χρονικό διάστημα να μπορεί να τα αντιληφθεί όποιος δεν γνωρίζει τον τόπο μας, όπως για παράδειγμα οι επισκέπτες των μεγάλων εκθέσεων κρουαζιέρας στο Μαϊάμι, στο Βερολίνο και αλλού, αλλά και όσοι επισκέπτονται τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα, με πρώτους βεβαίως τους διοργανωτές κρουαζιέρας, καθώς και όσοι μετέχουν σε σχετικά συνέδρια και διεθνή fora.
Ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας για να επιδώσει το συγκεκριμένο έντυπο και να καλέσει τους εκπροσώπους των εταιρειών σε συνεργασία, ώστε το λιμένα Καλαμάτας να επισκέπτονται περισσότερα κρουαζιερόπλοια.

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ο οδηγός παρουσιάζει την Καλαμάτα και τη θέση της στην Ελλάδα, δίνει συνοπτικές ιστορικές πληροφορίες για την πόλη, ενημερώνει για το λιμάνι και τις δυνατότητές του, παρουσιάζει τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τις διαδρομές που μπορεί κανείς να κάνει στην πόλη και στην παραλία της. Επίσης, γνωστοποιεί τη δυνατότητα πραγματοποίησης μικρής κρουαζιέρας στις ακτές του Μεσσηνιακού Κόλπου με καραβάκια από την Καλαμάτα, γνωρίζει στον αναγνώστη τον Ταΰγετο και τον ενημερώνει ότι με βάση την Καλαμάτα μπορεί μέσα σε λίγη ώρα να βρεθεί σε διεθνούς φήμης αρχαιολογικούς τόπους σαν την αρχαία Ολυμπία, την αρχαία Μεσσήνη, το Μυστρά, το ανάκτορο του Νέστορα κ.λπ. Παρουσιάζει, επίσης, τα τοπικά ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα και τα οφέλη για την υγεία όσων τα καταναλώνουν, με έμφαση στο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα και τις ελιές ΠΟΠ Καλαμάτα, τα ξερά σύκα, τη μαύρη σταφίδα κ.ά. Τέλος, παρατίθενται με συντομία οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα, στο διάβα της χρονιάς.

Tον οδηγό μπορείτε να δείτε εδώ.

foto-odigos-krouazieras.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech