Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Μαθητές από την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Λιθουανία στο Δημαρχείο

στις .

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, αντιπροσωπείες από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας και Λύκεια της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Λιθουανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Συνολικά, από ξένες χώρες ήλθαν 20 παιδιά, με 9 καθηγητές και καθηγήτριες συνοδούς. Τους ξένους μαθητές φιλοξένησαν παιδιά του 4ου Λυκείου, που καθένα συνόδευε το φιλοξενούμενό του, ενώ παρόντες ήσαν ο Διευθυντής και καθηγητές αυτού του σχολείου της Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα παιδιά και τους καθηγητές, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψή τους στην Καλαμάτα. Τα ενημέρωσε δε για την πόλη, την κατάσταση και τις προοπτικές της, τονίζοντας πως η Καλαμάτα είναι σε ανοδική πορεία, παρά την κρίση, χάρη στη βελτιωμένη πρόσβαση μέσω αυτοκινητοδρόμου και αεροδρομίου, που αυξάνουν την τουριστική κίνηση, καθώς και στην αγροτική παραγωγή. Είπε, επίσης, ότι η Καλαμάτα, μια πόλη νεανική, με 100 σχολεία, σχολές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, μετατρέπεται σε κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.
Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην Ευρώπη και όσα συνδέουν τους κατοίκους της, που είναι ο κοινός πολιτισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξία της ελευθερίας. Κάλεσε δε τα παιδιά να ενστερνισθούν τις αξίες αυτές και να αναπτύξουν σύνδεσμο μεταξύ τους.
Από το Δήμο Καλαμάτας προσφέρθηκαν αναψυκτικά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και τοπικά προϊόντα στους επικεφαλής κάθε αντιπροσωπείας. Γλυκά από την πατρίδα τους προσέφεραν στο Δήμαρχο οι μαθητές από τη Λιθουανία.

a_Medium.JPGb_Medium.JPGc_Medium.JPGd_Medium.JPGe_Medium.JPG

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr