Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιλέγοντας το παρακάτω πλήκτρο συμφωνείτε με την χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα

Συμφωνώ

Η έκθεση ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ-ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

στις .

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μιας πολύ σημαντικής έκθεσης με ζωγραφικά έργα του Σπύρου Παπαλουκά και του Βασίλη Θεοχαράκη παρουσία πλήθος κόσμου και προσωπικοτήτων της τέχνης. Στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης και Επίτιμος Πρόεδρος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Απόστολος Μπότσος, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο πρώην Πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.
Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε το Βασίλειο και τη Μαρίνα Θεοχαράκη για τη συλλογή που διέθεσαν, τον επιμελητή της έκθεσης Τάκη Μαυρωτά καθώς και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εικαστικού τομέα του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτη Λαμπρινίδη για τη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της έκθεσης. Επίσης ο Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε τη χαρά του για αυτή την πολύ σπουδαία έκθεση με επιλεγμένα έργα του αείμνηστου Σπύρου Παπαλουκά και του Βασίλειου Θεοχαράκη, που έχουν ως θέμα τους το Άγιον Όρος, «την ψυχή της Ορθοδοξίας, την καρδιά του γένους, το σημείο αναφοράς για τους χριστιανούς και τους φιλότεχνους σε όλο τον κόσμο».
Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι «ξεκίνησε επισήμως η λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας ή καλύτερα του Μεγάρου Τεχνών όπου θα φιλοξενείται κάθε μορφή τέχνης, σημείο αναφοράς για όλη την Πελοπόννησο και ελπίζω οι επόμενες δημοτικές αρχές να το στηρίζουν και να φιλοξενούνται εκδηλώσεις ποιότητας με μια ευρύτερη πανελλήνια αναφορά». Ο Π. Νίκας προσέφερε στον κ. Θεοχαράκη γλυπτό, το οποίο αναπαριστά λεπτομέρειες της σφραγίδας της Επαρχιακής Δημογεροντίας Καλαμάτας.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Απριλίου 2019 – 2 Μαΐου 2019, ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00 και 18.00-21.00.

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr