Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Καλαμάτα… βόλτα στην ιστορία από το Costa Navarino Stories

«Ένας αξέχαστος περίπατος ξεκινάει από την κορυφή του σημερινού Κάστρου της Καλαμάτας και καταλήγει μέσα από το διατηρητέο Ιστορικό Κέντρο στο λιμάνι της. Το κάστρο οχυρώθηκε στη σημερινή του μορφή από τον Γοδεφρείγο Α΄ Βιλλεαρδουίνο τον 13ο αιώνα και γνώρισε την κυριαρχία Βυζαντινών, Φράγκων, Ενετών και Οθωμανών. Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο πολυμήχανος Οδυσσέας βρέθηκε και αυτός εδώ, στις Αρχαίες Φαρές, όπως ονομαζόταν η Καλαμάτα, προκειμένου να λύσει την εχθρότητα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Ιθακησίων και Μεσσηνίων, όταν οι δεύτεροι κατέπλευσαν στην Ιθάκη και έκλεψαν 300 πρόβατα. Για να επιτευχθεί η συμφιλίωση, αποφασίστηκε ο Ίφιτος, περίφημος τοξότης της μεσσηνιακής Οιχαλίας, και ο νεαρός Οδυσσέας να ανταλλάξουν δώρα.

Ο Ίφιτος πήρε από τον Οδυσσέα ένα ξίφος και ένα δόρυ και του πρόσφερε το τόξο του πατέρα του, Εύρυτου, με το οποίο ο Ομηρικός ήρωας σκότωσε τους μνηστήρες της Πηνελόπης επιστρέφοντας από την Τροία».

costa-navarino

Τα παραπάνω αναφέρονται σχετικά με την πόλη της Καλαμάτας, με έμφαση στην ιστορία της, στο 3ο τεύχος του περιοδικού της Costa Navarino, το οποίο φέρει τον τίτλο “Costa Navarino Stories”. Το περιοδικό αυτό διανέμεται στους διαμένοντες στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, που έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

costa-navarino 2

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται, επίσης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στα «βράδια του καλοκαιριού (που) ζωντανεύουν μέσα από παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Στην έκδοση περιλαμβάνεται ειδική μνεία στον Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, τον άνθρωπο που οραματίστηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη  Μεσσηνία, ως τουριστική περιοχή υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας φήμης. Ο αείμνηστος Καπετάνιος κατάφερε να συμβάλει ουσιαστικά στην υλοποίηση του οράματος αυτού, με τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου, περιβαλλοντικά υπεύθυνου, τουριστικού προορισμού στην Ελλάδα, του Costa Navarino.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα», που γυρίστηκε στη Μεσσηνία και προτάθηκε για Όσκαρ, καθώς και εκτενείς αναφορές στην Αρχαία Μεσσήνη και στη μεσσηνιακή κουζίνα, αλλά και ένα κουίζ με τίτλο «Πόσο Μεσσήνιος είστε;».

costa-navarino.jpgcosta-navarino_1.jpgcosta-navarino_2.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech