Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας

Με ποσοστό 53,59%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας ανεδείχθη νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενώ ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξελέγη Δήμαρχος Καλαμάτας με ποσοστό 50,52%, κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, χθες Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.

Ο Π. Νίκας έφθασε στο εκλογικό του κέντρο, επί της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγα λεπτά μετά τις 21:00, όπου έγινε δεκτός με θερμότατες εκδηλώσεις των υποστηρικτών του. Σε δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν από τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τα εξής: «Για όλους εμάς, σήμερα είναι μια μεγάλη βραδιά, είναι μια σπουδαία βραδιά, για την Καλαμάτα, για τη Μεσσηνία, για την Αργολίδα, την Κορινθία, την Αρκαδία, τη Λακωνία, ολόκληρη την Πελοπόννησο. Θα υπάρξει ένα καινούργιο ξεκίνημα.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους 77 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, τους αριστείς της Πελοποννησιακής κοινωνίας. Θα είναι από αύριο οι βασικοί μου συνεργάτες για μια νέα πορεία στην Πελοπόννησο. Ευχαριστώ επίσης τον Πελοποννησιακό λαό, που σε αυτούς τους οχτώ μήνες του προεκλογικού αγώνα, σε πόλεις και σε χωριά της Πελοποννήσου, μας έδειξε τη αμέριστη συμπαράστασή του και την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θέλω να σας πω ευθέως ότι από αύριο θα ξεκινήσει μια προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο του νέου νόμου για την Αυτοδιοίκηση, μια προσπάθεια η οποία θα βασίζεται στη συνεργασία, στη συναντίληψη, στην κοινή πορεία για την επίλυση των προβλημάτων.
Ευχαριστώ, λοιπόν, όλους τους πολίτες που με ψήφισαν και, κυρίως, ευχαριστώ αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν την ίδια με μένα ιδεολογική και πολιτική αναφορά. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Τους ευχαριστώ όλους και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να τους δικαιώσω».

Ανάλογη ήταν η υποδοχή, της οποίας έτυχε ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας (νυν Αντιδήμαρχος) Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την προσέλευσή του στο εκλογικό του κέντρο, επί της οδού Πολυχάρους.
Ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε τα εξής: «Φίλες και φίλοι, η σημερινή νίκη είναι νίκη όλων των Kαλαματιανών. Είναι μια ιστορική ημέρα, είναι μια ημέρα ευθύνης. Το έχω πει και θα το ξαναπώ: είμαι εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις, να ενώσουμε δυνάμεις για να πάει η Καλαμάτα πιο μπροστά. Για να συνεργαστούμε, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. Για να συνεχίσει ο Δήμος μας την αναπτυξιακή του πορεία.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη σας. Ευχαριστώ πρώτα πρώτα τους 63 συνεργάτες μου, όλους τους εθελοντές, όλους εσάς τους χιλιάδες φίλους, την οικογένειά μου, ευχαριστώ τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου.
Σας υπόσχομαι να είμαι πάντα δίπλα σας. Δε θα σας προδώσω ποτέ».
Μετά από λίγο, συνεχάρη εκ του σύνεγγυς το Θανάση Βασιλόπουλο ο ανθυποψήφιός του Βασίλης Κοσμόπουλος, προσελθών από το εκλογικό του κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων. Ο εναγκαλισμός τους επιβραβεύθηκε με το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωθέντων. Νωρίτερα, ο κ. Βασιλόπουλος τον είχε ευχαριστήσει για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα, όπως και όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων.

 

Ακολούθησε η επίσκεψη του Θανάση Βασιλόπουλου στο εκλογικό κέντρο του Παναγιώτη Ε. Νίκα, μέσα σε θερμές εκδηλώσεις των συγκεντρωθέντων φίλων αμφοτέρων. Οι δύο εκλεγέντες συνεχάρησαν αλλήλους και κατόπιν μίλησαν ο ένας για τον άλλον με θερμά λόγια, δεδομένης της επί πολλά έτη αγαστής και καρποφόρου συνεργασίας τους στο Δήμο Καλαμάτας, από τις θέσεις του Δημάρχου όσον αφορά τον Π. Νίκα και του Αντιδημάρχου αναφορικά με το Θ. Βασιλόπουλο.

IMG_2825_Medium.JPGIMG_2830_Medium.JPGIMG_2859_Medium.JPGIMG_2888_Medium.JPGIMG_2903_Medium.JPGIMG_2904_Medium.JPG

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech