Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Παρελήφθησαν 7.000 νεαρά φυτά δένδρων και θάμνων

Σε 7.000 ανέρχονται τα νεαρά φυτά δένδρων και θάμνων που προμηθεύθηκε, χωρίς την καταβολή τιμήματος, ο Δήμος Καλαμάτας από το δασικό φυτώριο που βρίσκεται στο Λάππα Αχαΐας. Το φυτικό υλικό, που είχε φορτωθεί σε δύο φορτηγά του Δήμου Καλαμάτας, παρελήφθη σήμερα, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, ενώ αύριο θα παραδοθούν στο Δήμο άλλες 6.000 νεαρά φυτά.

Στην πρώτη αποστολή περιλαμβάνονται δένδρα και θάμνοι των εξής ειδών: αρμυρίκια, βάγια, ευκάλυπτος, κουκουναριά, κυπαρίσσι γλαυκό, κυπαρίσσι ορθόκλαδο, λεύκη Κ17, λεύκη λευκή, λιγούστρο, πικροδάφνη, σοφόρα, τραχεία πεύκη, ψευδακακία.
Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, γνωστοποίησε πως «μέσα στο Μάρτιο θα έχουμε στο φυτώριό μας 20.000 δένδρα και θάμνους». Σκοπός είναι η ενίσχυση του πρασίνου στην Καλαμάτα και στις Τοπικές Κοινότητες, σε Κοιμητήρια, Σχολεία, δρόμους, ενώ ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να δίδει δένδρα σε φορείς προς φύτευση.
Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας και το Δασαρχείο Πατρών για τη βοήθεια στην παραχώρηση του φυτευτικού υλικού, προσθέτοντας ότι προμήθεια δένδρων θα γίνει μέχρι και από τη Χαλκιδική.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech