Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Αγώνες καλαθοσφαίρισης για Δημοτικά Σχολεία: «Το Καλάθι των Αξιών»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας, τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνουν προαιρετικούς μαθητικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης με συμβολικό διαγωνιστικό χαρακτήρα και τίτλο «Το Καλάθι των Αξιών», για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καλαμάτας.
Σκοπός των αγώνων είναι η ενίσχυση του κοινωνικού αθλητισμού, η ανάδειξη των σχέσεων αθλητισμού και ενεργού πολίτη, σχέσεις που οδηγούν στην άθληση, την υγεία, τη συνεργατικότητα, την άμιλλα, την αλληλοεκτίμηση και αποτρέπουν από τον οπαδισμό, την μαζική εξατομίκευση, την απόρριψη του άλλου, την ψυχική και κοινωνική αποξένωση του φανατισμού. 
Οι αγώνες εντάσσονται στις δράσεις του προγράμματος Κοινωνικού Αθλητισμού και ευαισθητοποίησης «Είμαστε Ομάδα: από φίλαθλοι, αθλητές και φίλοι», στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για το Κοινωνικό Σχολείο (http://socialschool.mysch.gr).
Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμμετέχει με μία μικτή ομάδα, αποτελούμενη από 12 παίκτες/τριες, εκ των οποίων 2 τουλάχιστον της βασικής πενταμελούς ομάδας και 4 της εφταμελούς ομάδας αναπληρωματικών παικτών/τριών θα πρέπει να είναι μαθήτριες.  
 
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΕΙ
 
Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης (που έχουν γεννηθεί το 2003 και 2004). Απαραίτητη προϋπόθεση, ο/η μαθητής/τρια να έχει καταθέσει στο σχολείο Ατομικό Δελτίο Υγείας που σύμφωνα με τη νομοθεσία να του επιτρέπει τη συμμετοχή στο μάθημα της Γυμναστικής χωρίς προϋποθέσεις (ισχύει και το προγενέστερο ΑΔΥΜ για τους μαθητές της Στ΄ Δημοτικού) και να υπάρχει η έγκριση του γονέα – κηδεμόνα (μπορείτε εδώ να δείτε υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης).
 
ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
 
Η Α΄ φάση των αγώνων θα οργανωθεί σε ομίλους τριών ή τεσσάρων ομάδων από όμορες σχολικές μονάδες. Οι αγώνες θα διεξάγονται στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης των σχολικών μονάδων, εντός του σχολικού ωραρίου και οι ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής θα προκύπτουν μετά από συνεννόηση των αγωνιζόμενων ομάδων σε συνεργασία με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής. Οι επόμενες φάσεις, δεδομένου ότι η συμμετοχή στους αγώνες είναι προαιρετική, θα προγραμματιστούν ανάλογα τις συμμετοχές, είτε με ορισμό ομίλων, είτε με αγώνες μονού αποκλεισμού. Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο Καλαμάτας «Τέντα». 
Σε όσους αγώνες διεξαχθούν εκτός σχολικής μονάδας θα υπάρχει παρουσία γιατρού, με μέριμνα των διοργανωτών, κάτι που δεν είναι αναγκαίο όταν οι αγώνες διεξάγονται ενδοσχολικά.  
Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες θα πρέπει να αποστείλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι την Τετάρτη 6/5/2015 στην Ομάδα Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας 
(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), σε απλό κείμενο μηνύματος, το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στους αγώνες «Το Καλάθι των Αξιών». Σε όλες τις αιτήσεις θα αποσταλεί άμεσα απαντητικό μήνυμα ότι παρελήφθησαν ορθά. Στη συνέχεια θα αποσταλεί στις σχολικές μονάδες η σχετική προκήρυξη και το πρόγραμμα των αγώνων. 
Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα αγώνων «Το Καλάθι των Αξιών», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου», δε σχετίζεται με τους «αγώνες αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Δημοτικών Σχολείων 2014-2015», για τους οποίους - σε περίπτωση που προκηρυχθούν - θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση στο μέλλον. 
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech