Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σε εξέλιξη εργασίες για την αναβάθμιση φωτισμού στο Πάρκο, μπροστά στο Διοικητήριο και στο βόρειο parking

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες μπροστά στο Διοικητήριο για την πραγματοποίηση του έργου με τίτλο «Συντήρηση – Αναβάθμιση Η/Μ εγκαταστάσεων σε κοινόχρηστους χώρους (Δημοτικό Πάρκο, parking Νέδοντα, κ.λπ.)». Ο διαγωνισμός είχε κατακυρωθεί στην εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 58,08 % για έργο προϋπολογισμού 375.000,00 με Φ.Π.Α. Στόχος είναι η αναβάθμιση του φωτισμού του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, όπως και η τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη διευκόλυνση της κάλυψης των εκδηλώσεων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης των ιστών φωτισμού και βαφή αυτών. Παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα σημεία, όπως παραπάνω αναφέρεται.

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

parko-sidirodromwn Medium

Περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων:
1. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων LED κορυφής, κατάλληλων για την τοποθέτηση στους υπάρχοντες 5μετρους ιστούς
2. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων LED αναρτώμενων - κατάλληλων για την τοποθέτηση στους υπάρχοντες ασημί 3μετρους ιστούς που βρίσκονται περιμετρικά της περιοχής του κτηρίου του σταθμού
3. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων LED αναρτώμενων - κατάλληλων για την ανάρτηση από βραχίονα στους υπάρχοντες 5μέτρους ιστούς παραπλεύρως του ποδηλατοδρόμου
4. αντικατάσταση υπογείου δικτύου σε μικρά τμήματα του δικτύου φωτισμού που έχουν καταστραφεί
5. θα τοποθετηθούν νέοι γενικοί ηλεκτρολογικοί πίνακες και υποπίνακες διανομής, όπως και υποπίνακες πριζών – λήψεων για την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης των εκδηλώσεων
6. θα τοποθετηθούν ιστοί φωτισμού, στην ανατολική πλευρά του Πάρκου.

ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ - ΔΗΠΕΘΕΚ

1-ouzakia-anaplash-apo-pshla Medium

Μετά την ολοκλήρωση της αστικής ανάπλασης της ζώνης οδού Αριστομένους, από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο, κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθεί παρέμβαση ηλεκτροφωτισμού σε όμορους κοινόχρηστους χώρους έμπροσθεν του Διοικητηρίου και του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Ο ηλεκτροφωτισμός των παρτεριών έμπροσθεν του Διοικητηρίου και του ΔΗΠΕΘΕΚ θα κατασκευασθεί με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Προβλέπεται η εγκατάσταση 14 ιστών 4μετρων, σταθερής κυκλικής διατομής, σε διάφορα σημεία, τα οποία στην κορυφή τους θα φέρουν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ισχύος 38 watt, με σκοπό την μικρή κατανάλωση ενέργειας, σε συνδυασμό με τον ασφαλή και καλαίσθητο φωτισμό των χώρων. Τα φωτιστικά σώματα θα είναι κορυφής με συμμετρική δέσμη τεχνολογίας LED. Για αισθητικούς λόγους και χάριν της ομοιομορφίας τα φωτιστικά που προβλέπονται στη μελέτη είναι ιδίου τύπου και μορφής με τα προσφάτως τοποθετημένα στην ανάπλαση της Αριστομένους.
Επίσης προβλέπεται και η εγκατάσταση δύο προβολέων τεχνολογίας LED, ισχύος 156 watt, με σκοπό την ανάδειξη του μνημείου εις μνήμη των Μεσσήνιων Μακεδονομάχων.

ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΤΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ

Για την εξασφάλιση του φωτισμού του βορείου πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, προβλέπεται η τοποθέτηση 6 φωτιστικών σωμάτων 75W σε ιστούς 4,8 μέτρων και 7 φωτιστικών σωμάτων 51W σε ιστούς ύψους 4,0 μέτρων. Οι ιστοί θα τοποθετηθούν παράπλευρα των 2 μεγάλων πλευρών του πάρκινγκ. Ο ηλεκτροφωτισμός θα κατασκευασθεί με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και παράλληλα την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα φωτιστικά σώματα θα είναι κορυφής με ασύμμετρη δέσμη τεχνολογίας LED.
Επίσης, προβλέπεται και η εγκατάσταση 5 φωτιστικών σωμάτων 150 W μεταλλικών αλογονιδίων, σε ιστούς ύψους7,0 μέτρων, για την κάλυψη με φωτισμό της περιοχής βορειότερα του πάρκινγκ, στην οποία σταθμεύουν επαγγελματικά αυτοκίνητα.

DSCN3137_Medium.JPGDSCN3138_Medium.JPGDSCN3139_Medium.JPGDSCN3140_Medium.JPGDSCN3141_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech