× Προτάσεις για πεζοδρόμηση, μονοδρόμηση & επέκτασης δικτύου ποδηλάτων

Πεζοδρόμηση οδών

More
3 years 11 months ago - 3 years 11 months ago #13 by pliroforiki
Πεζοδρόμηση οδών was created by pliroforiki
Υποβολή προτάσεων
Last edit: 3 years 11 months ago by pliroforiki.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
3 years 11 months ago #18 by MixalisP
Replied by MixalisP on topic Πεζοδρόμηση οδών
Αιπυτού
Ηφαίστου
Ιθώμης
Παπάζογλου
Αγίου Ιωάννου
Μπούτση
Σφακτηρίας
Πολυβίου
Αναπλιώτη
Καπετάν Κρόμπα

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
3 years 10 months ago #23 by basilpap
Replied by basilpap on topic Πεζοδρόμηση οδών
- Απαραίτητη η πλήρης πεζοδρομηση του Ιστορικού Κέντρου (ειδικότερα των οδών Αιπύτου, Ηφαίστου, Ιθώμης, Αγίου Ιωάννου), όπως γίνεται παντού όπου υπάρχει Παλιά Πόλη, είναι αδιανόητο να μπορεί κάποιος αυτή την στιγμή που μιλάμε να σταθμεύει μπροστά στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Θα πρέπει πλήρως να πεζοδρομηθεί και να επιτρέπει την ήπια κυκλοφορία τροφοδοσίας εμπορικών χρήσεων συγκεκριμένες ώρες το πρωί και το απόγευμα.

- Μια περιοχή που θα μπορούσε να πεζοδρομηθεί είναι η οδός Ασκληπιού μεταξύ των οδών Βασ. Ολγας και Βασ. Γεωργίου συνενώνοντας το πάρκο με τις απέναντι πολυκατοικίες.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
3 years 10 months ago #24 by basilpap
Συνεχώς λαμβάνονται μέτρα περιορισμού της εκμεταλλεύσιμης επιφάνειας των οδών, που οδηγούν στην μείωση των θέσεων στάθμευσης στις κεντρικές και νότιες περιοχές. Θα έπρεπε όμως πρώτα να καταγραφούν οι ανάγκες στάθμευσης των μονιμων κατοίκων των περιοχών αυτών και να εξασφαλίζεται με ετήσια κάρτα μια θέση ανά οικογένεια σε διακριτό ξεχωριστό χώρο για κατοίκους στα υφιστάμενα ή νέα παρακείμενα parking ή παρά την οδό, όπως γίνεται στα περισσότερα αστικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δεν μπορεί να λαμβάνονται στην πόλη μέτρα περιορισμού της στάθμευσης (είτε με ελεγχόμενη στάθμευση, είτε με το μπλεγμένο και καθόλου εξυπηρετικό σύστημα των μονών-ζυγών μηνών) μειώνοντας τις προσφερόμενες θέσεις στάθμευσης, χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλισθεί η στάθμευση των μόνιμων κατοίκων.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
3 years 10 months ago #26 by basilpap
Replied by basilpap on topic Δίκτυα πεζών
Οι διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων δεν πρέπει να γίνονται αποσπασματικά, αλλά ως επιμέρους σκέλη ενός γενικότερου εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και μεγάλων πεζοδρομίων, που αυξάνουν την προσπελασιμότητα των κατοίκων στην πόλη και οδηγουν παράλληλα στην διασύνδεση ιστορικών, παραδοσιακών περιοχών και σημαντικων πολιτιστικών και θρησκευτικών χώρων, αλλά και στην συνένωση χώρων πρασίνου με τουριστικό ενδιαφέρον.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.109 seconds
Powered by Kunena Forum