Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Παρουσιάσθηκε το, επετειακό, 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Χθες βράδυ, Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας παρουσιάσθηκαν το πρόγραμμα, οι συντελεστές και το περιεχόμενο των παραστάσεων, καθώς και το τηλεοπτικό σποτ, όσον αφορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που φέτος συμπληρώνει τα 20 του χρόνια. Είκοσι συνεχή χρόνια, κατά τα οποία συνέβαλε σημαντικά στη γνωριμία και ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και κατέλαβε μια διακριτή θέση στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, αλλά και διεθνώς.

afisa

Το επετειακό 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου 2014. Δυστυχώς, η συνέχιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ όσον αφορά στη διενέργειά του δεν κατέστη δυνατή, εξαιτίας της υπερεντάξεως (overbooking) διαφόρων έργων, «με αποτέλεσμα ποιοτικά Φεστιβάλ, που έχουν μεγάλη σημασία για όλη τη χώρα, όπως το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, να χάσουν τη χρηματοδότησή τους για φέτος», καθώς επεσήμανε ο Δήμαρχος.

pf

«Παρόλα αυτά, τα καταφέραμε επειδή η πόλη το θέλει και το χρειάζεται. Είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της πόλης κι ένα από τα μεγάλα επιχειρήματα, μαζί με την τριακονταετή προσφορά των σχολών καλλιτεχνικής παιδείας του Δήμου μας, για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το έτος 2021», τόνισε ο Π. Νίκας. Η Καλαμάτα ελπίζει να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις των Υπουργών Πολιτισμού για οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ Χορού, από τον νυν Υπουργό Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος συνδέεται με την περιοχή μας.

ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ο Δήμαρχος προσέθεσε πως την Παρασκευή 27 Ιουνίου, δηλαδή σήμερα, παρουσιάζεται η μελέτη βιωσιμότητας για το Μέγαρο Χορού, «το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως πολιτιστικός φάρος για 400.000 κατοίκους της νότιας Πελοποννήσου, που απέχουν μισή ώρα από την Καλαμάτα».

megaro 1

Ζήτησε, δε, από «όλους τους φίλους του πολιτισμού να πάρουν μέρος στη διαβούλευση και να εκφράσουν τη γνώμη τους, είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης». «Θα είμαστε όλοι εκεί, στο Φεστιβάλ, όπως θα είμαστε όλοι και στην ανακήρυξη της κυρίας Μαραγκοπούλου ως επίτιμης δημότη Καλαμάτας», είπε ο Δήμαρχος, προκειμένου να εκφράσει η πόλη την ευγνωμοσύνη της για τις υπηρεσίες που της έχει προσφέρει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

pf 2

Η Βίκυ Μαραγκοπούλου εξέφρασε τη βαθιά χαρά της για τη «γενναιόδωρη κίνηση» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να την ανακηρύξει επίτιμη δημότη. Ο δεσμός της κυρίας Μαραγκοπούλου με την πόλη, εξαιτίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, είναι τέτοιος, ώστε στο εξωτερικό να την αποκαλούν «κυρία Καλαμάτα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2014

Ακολούθησε η προβολή του τηλεοπτικού σποτ για το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και, στη συνέχεια, η δρ. Στεριανή Τσιντζιλώνη παρουσίασε το πρόγραμμα, το περιεχόμενο των παραστάσεων και τους καλλιτέχνες που θα μετάσχουν στο φετινό Φεστιβάλ.

Παρατίθεται το πρόγραμμα του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με μια ματιά, καθώς και πληροφορίες για τα εισιτήρια.

Το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας υποστηρίζουν μέχρι σήμερα:

  • ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • INSTITUT FRANÇAIS
  • ΦΛΑΜΑΝΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
  • ΤΟΥΛΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ
  • PHARAE PALACE HOTEL

Culturenow.gr   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   Ελculture.gr

Monopoli.gr   Dancepress.gr     Dancetheater.gr

Ο πλήρης κατάλογος των υποστηρικτών θα ανακοινωθεί με την έναρξη του Φεστιβάλ.

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟY ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να απευθύνεται στο:

Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας

Παν. Καίσαρη 6, 24 100 Καλαμάτα

Τηλ. 27210 83086 & 90886 - Φαξ: 27210 26966

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.kalamatadancefestival.gr

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech